Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"Gevestigd op een oud eiland tussen Narbonne en de Middellandse Zee, bestrijkt het Château l’Hospitalet, maatschappelijke zetel van de vennootschap Gérard Bertrand, 1000 ha mediterraan gebied en 82 ha wijngaarden op een bijzonder stuk grond in het hart van La Clape in Coteaux du Languedoc. De situatie van l’Hospitalet verschaft de natuurlijke omstandigheden die de perfecte voedingsbodem vormen voor de productie van uitstekende wijnen. Le Château de l’Hospitalet is een bekend wijnbouwgebied, maar ook een plaats met veel wijntoerisme en een kelder voor wijnproeverijen. Het is een uniek hotelconcept bestaande uit 38 luxe kamers met uitzicht op de wijngaarden. Er is een restaurant met een eenvoudige doch verfijnde keuken met een groot assortiment wijnen in een moderne bistrotomgeving. In de zomer is er een jazzfestival met bekende artiesten, worden er artiesten- en ambachtsliedenateliers georganiseerd met afwisselende optredens en een schildersgalerie. Daarnaast worden er het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd om alle bezoekers kennis te laten maken met de mediterrane levenskunst.
Château L'Hospitalet Rouge, Grand Vin, Coteaux du Languedoc La Clape, Biodynamie

Château L'Hospitalet Rouge, Grand Vin, Coteaux du Languedoc La Clape, Biodynamie Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

Op een steenachtig stuk land, gedomineerd door wind en zon, gedijen deze oude syrah, grenache en mourvèdre stokken. Eenmaal gefermenteerd, wordt hij gedurende 12 tot 16 maanden verouderd op nieuwe eiken vaten.

Prijs vanaf € 39,45

Château L'Hospitalet Blanc, Grand Vin, Coteaux du Languedoc La Clape Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

Een grote wijn die werd samengesteld uit roussanne, vermentino, viognier en bourboulenc : 4 druivensoorten die gecultiveerd werden op een stuk rots aan de Côte Narbonnaise. Hij onderging een veroudering van 8 maanden op eiken vaten.

Prijs vanaf € 39,45

L'Hospitalitas, Coteaux du Languedoc La Clape, Gérard Bertrand Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

De ligging van dit perceel is uitzonderlijk, in het hart van het domein Hospitalet op een rotsachtige ondergrond die beschermd wordt door een 30 meter hoge klif tegen de noordenwind. De wijnstokken profiteren optimaal van de warmte en de zon van dit schiereiland tussen Narbonne en Narbonne Plage om een uiterst volle wijn te produceren.

Prijs vanaf € 63,50