Château Sociando-Mallet, Haut MédocWe kunnen niet spreken over dit kasteel van 85 ha in Saint-Seurin de Cadourne, ten noorden van Saint-Estèphe, zonder eerst de oprichter ervan te vermelden : Jean Gautreau. Een opmerkelijk man met wie we intensief samengewerkt hebben in het verleden. In 1969 verwierf hij dit domein waarvan de wijngaarden op vrij arme, kalkhoudende kleigrond liggen en aangeplant zijn met 55% cabernet sauvignon, 40% merlot en 5% cabernet franc. Het kasteel produceert een tweede wijn, de Demoiselle de Sociando-Mallet. Jean is in 2019 gestorven en het zit nu in de handen van zijn dochter Sylvie.
La Demoiselle de Sociando-Mallet, Haut Médoc

La Demoiselle de Sociando-Mallet, Haut Médoc Château Sociando-Mallet, Haut Médoc

Op een van de beste terroirs in de Haut-Médoc stelt dit château zijn tweede wijn voor van de 85 hectare van het domein. Dit is niet de dochter van Jean Gauthreau, maar de naam van een libellensoort, de demoiselle, die in de Médoc leeft. Lichtheid en elegantie zijn de gemeenschappelijke kenmerken die deze wijn en het insect kenmerken.

Prijs vanaf € 25,40

Château Sociando-Mallet, Haut Médoc Château Sociando-Mallet, Haut Médoc

Zijn specifieke kwaliteiten heeft hij te danken aan het terroir, de lange maceratie, een strenge selectie, maar vooral door de oude wijnstokken, die grootse wijnen voortbrengen. De veroudering van 1 jaar op eiken vaten van Allier, zorgt voor verfijning.

Prijs vanaf € 41,85