Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru ClasséIn 2005 besloot de industrieel Alain Château een bladzijde om te slaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan met een activiteit die dichter bij zijn passies staat. Vervolgens kocht hij het prestigieuze Château Yon-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru Classé. Een domein van 24 ha in een stuk beplant met 80% merlot en 20% cabernet franc. De ligging is ideaal, in het beste terroir van Saint-Emilion (dat van Figeac en Cheval Blanc). Een extra bewijs van kwaliteit : de tweede wijn is geclassificeerd als saint-émilion grand cru. Cécile Pitois' werk heet "(++-)" omdat het assembleren van wijnen voor haar een compositie van evenwicht is tussen het optellen en aftrekken van componenten. De kunstenaar geeft hier vorm aan door middel van twee silhouetten : Madame soleil en Monsieur pluie, die de complementariteit van de ingrediënten van de wijnproductie symboliseren.
Les Roches de Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru

Les Roches de Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Deze Château met 25 ha wijngaarden in handen van 1 eigenaar, bevindt zich op hetzelfde grondgebied als Figeac en Cheval Blanc. De wijn is een blend van 80% merlot en 20% cabernet franc.

Prijs vanaf € 19,80

Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Dit klassieke stenen château wordt omringd door 24 hectare wijngaarden op Figeac, een van de beste terroirs in St Emilion. De eigenaar, Alain Château, een voormalig ingenieur en industrieel, laat niets aan het toeval over en eist perfectie in elke productiefase. Hij is erin geslaagd om dit domein naar het niveau van de Grands Crus Classés te verheffen.

Prijs vanaf € 32,95