Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)Het domein Collin-Bourisset, dat in 1821 werd opgericht, is een van de oudste wijnhuizen van de Beaujolais. Het is gelegen in de nabijheid van de belangrijkste spoorweglijn Parijs-Lyon-Marseille, langs de Saône. Haar bevoorrechte ligging, op de grens met de Beaujolais en de Mâconnais, zorgde ervoor dat men ten huize Collin-Bourisset steeds kon profiteren van de meest zeldzame wijnen afkomstig van de beste wijngaarden. Collin-Bourisset is ook eigenaar van een 5 hectare groot domein in Moulin à Vent en hij is sinds 1926 exclusieve distributeur van het beroemde Moulin à Vent des Hospices. Na 193 mooie jaren in de gebouwen van Crêches-sur-Saône, werd er in 2014 een nieuwe start gemaakt. Grégory Barbet, momenteel hoofd van het huis Collin-Bourisset, verhuisde naar Château de la Terrière in Cercié, aan de voet van de Mont Brouilly, dichter bij de wijngaarden van Moulin à Vent des Hospices.
Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.

Prijs vanaf € 10,50

Morgon Côte du Py, l'Authentique, Vieilles Vignes, Collin Bourisset Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

Côte du Py is de bekendste plaats van Morgon. Het dankt zijn naam aan een oude vulkaan (puy). Het graniet van de vulkaan en de prachtige locatie op de helling maken van deze Gamay een unieke en uitzonderlijke cru.

Prijs vanaf € 16,95

L'Authentique Mâcon-Chardonnay, Vieilles Vignes, Collin Bourisset Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 19,60

Moulin-À-Vent des Hospices, Collin Bourisset Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

In ruil voor de zorg lieten sommige patiënten, een stuk wijngaard na aan het burgerlijk ziekenhuis van Romanèche-Thorins, de werkelijke gemeente van Moulin à Vent. In 1926 bezaten de hospices zo’n 6,8 hectare uitstekende wijngaarden op granietbodems. Sindsdien en het einde van de veilingen heeft Collin-Bourisset deze legendarische goed gevinifieerd en op de markt gebracht in een verpakking die bijna identiek is aan het origineel.

Prijs vanaf € 20,50