De Kleine Bourgogne

Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Gerenommeerd huis dat sinds 1750 wereldwijd bekend staat als ambassadeur van de Bourgognewijnen. De Bourgognes Bouchard Aîné & Fils hebben, door de verfijnde vinificatie van de verschillende cuvées, een unieke stijl en zijn van een onberispelijke kwaliteit. Meermaals werden de wijnen. Bouchard Aîné & Fils bekroond door de Tastevinage en door de Guide Hachette .

Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey

Domaine de la Marche verandert zijn naam in Domaine Mia. De wijngaard is al lange tijd biologisch gecertificeerd en streeft naar biodynamiek. Het landgoed maakt zijn eigen compost, op basis van wijnstokscheuten en koemest, die wordt gebruikt als meststof voor de aanplant. Het gebruik van kruiden- en bloementhee en honing uit hun bijenkorven zorgt voor de immuniteit van de wijnstokken. De bijenkorven op het domein helpen ook om de biodiversiteit te bevorderen. Het is een deugdzaam ecosysteem. De kwaliteit van de wijn hangt van de goede omgangsvormen tussen het land en de mensen af. Een veeleisende zorg, van details en van elk moment, van de wijngaard tot de kelder, gebracht door Mia, en de hele team; Alain, Romain, Cédric, Joëlle, Jean-Michel, David, Amélie, Théo en Baronne, de trekpaard die het domein ploegt.

Remoissenet Père & Fils

Het huis Remoissenet Père & Fils, gevestigd in het historische centrum van Beaune, is van oudsher een aanhanger van verantwoorde wijnbouw en beperkte opbrengsten. Roland Remoissenet besluit in 2004 om zijn levenswerk over te dragen aan de voormalig directeur van het huis Jadot, Bernard Repolt. Bijzonder gehecht aan het «terroir», evenals zijn œnoloog, Claudie Jobart, dochter van Laurence Jobart, die 30 jaar de œnoloog was bij Drouhin. Het huis Remoissenet beheert 40 ha wijngaarden in de Côte de Beaune, Côte de Nuits en de Côte chalonnaise en bezit 13 ha wijngaarden waaronder gereputeerde percelen in de Beaune Premier Cru. De wijnen geproduceerd door het tandem Bernard - Claudie getuigen van grote precisie, vertegenwoordigen het terroir en worden met uiterste zorg voor kwaliteit gebotteld door het huis. Bernard Repolt houdt ervan om het weer als zijn bijzondere partner te beschouwen ...