Champagne Taittinger (sinds 1734)De voortdurende uitmuntendheid van elke vintage en de wereldwijde reputatie van Taittinger Champagne staan niet langer ter discussie. Opgericht in 1734, kan het er vandaag prat op gaan een van de laatste grote champagnehuizen te zijn die de naam van zijn directeuren en oprichters draagt en die met meer dan 288 ha de tweede grootste wijngaard van de Champagne bezit. De wijngaard is beplant met 37% chardonnay, 48% pinot noir en 15% meunier en is verdeeld over 37 verschillende crus, die tot de beste van de Champagne-appellatie behoren. Chardonnay is de signatuur van alle Taittinger cuvées en toont zijn unieke, flatteuze, rijke en feestelijke stijl. Een Taittinger-moment wordt genoten en gedeeld op het ritme van zijn verschillende cuvées. In 2007 nam Pierre-Emmanuel Taittinger het roer van het huis over, met uitmuntendheid als zijn belangrijkste ambitie: "Het brengt een verantwoordelijkheid en een vereiste met zich mee om op elk moment de naam van onze familie op een fles te laten schrijven. Onze handtekening draagt de knowhow van het verleden en het engagement voor morgen. ”Ook deze visie deelt zijn dochter Vitalie Taittinger, die sinds januari 2020 president van het bedrijf is!
Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne Taittinger Brut Réserve Champagne Taittinger (sinds 1734)

Champagne Taittinger is er trots op om, zonder enige uitzondering, elk jaar opnieuw een brut te produceren met een groot deel chardonnay en met een minimum van 3 jaar veroudering in de kelder.

Prijs vanaf € 47,95

Champagne Taittinger Nocturne "City Lights" Champagne Taittinger (sinds 1734)

Champagne Taittinger "Nocturne" is een uitzonderlijke champagne, samengesteld uit de drie champagnedruiven (chardonnay, pinot noir en pinot meunier) met een uitzonderlijke rijping van 4 jaar in wijnkelders.

Prijs vanaf € 53,95

Champagne Taittinger Nocturne sec Champagne Taittinger (sinds 1734)

Een droge dosering (17,5 g/l rietsuiker) in combinatie met de rijpheid van een langzame kelderrijping geeft deze wijn de rondheid en zachtheid die nodig zijn voor een "nachtelijke" champagne.

Prijs vanaf € 55,90

Champagne Taittinger Brut Prestige Rosé Champagne Taittinger (sinds 1734)

Deze rosé champagne bestaat uit een selectie van de beste pinot noirs en een groot gedeelte chardonnay. Hij geeft perfect de elegante en delicate stijl van het champagnehuis Taittinger weer.

Prijs vanaf € 59,50

Champagne Taittinger Rosé "City Lights" Champagne Taittinger (sinds 1734)

Dit is een champagne voor het dessert, of voor het begin of het einde van een uitgaansavond. Hij is zowel gulzig als stuivend.

Prijs vanaf € 67,95

Champagne Taittinger Prélude Grands Crus Champagne Taittinger (sinds 1734)

Een "grand cru" blend van 50% chardonnay en 50% pinot noir. Deze champagne verbindt finesse met complexiteit en heeft een zeer goede verhouding tussen frisheid en aromatische expressie.

Prijs vanaf € 71,10

Champagne Taittinger Les Folies de la Marquetterie Champagne Taittinger (sinds 1734)

De champagne "van het domein" is samengesteld uit 45% chardonnay en 55% pinot noir. Beiden zijn uitsluitend afkomstig van de wijngaarden rond de Château de la Marquetterie. Het volle en harmonieuze karakter borrelt naar boven in deze krachtige gestructureerde cuvée.

Prijs vanaf € 73,45

Champagne Taittinger Brut Millésimé Champagne Taittinger (sinds 1734)

Deze grote gastronomische champagne werd gemaakt van "grand cru" percelen, waarvan 50% chardonnay, afkomstig van de Côte des Blancs, en 50% pinot noir van de Montagne de Reims. Hij wordt enkel gemaakt bij uitzonderlijke oogst van superieure kwaliteit.

Prijs vanaf € 74,95