Domaine Auvigue - MâconnaisHet domein Auvigue kijkt uit op de majestueuze Roche de Solutré in het hart van de Mâconnais in het zuiden van Bourgogne. De geschiedenis van dit wijnhuis begon in 1946, gedreven door de charismatische Francis Auvigue. Na hem volgen de generaties elkaar op, steeds met een aanhoudende passie voor het vak en met de juiste expertise die van jaar tot jaar voor de nodige groei zorgt. In de wijngaard zijn de interventies minimaal, terwijl er wel een permanente controle is teneinde alles zo nauwkeurig en natuurlijk mogelijk te laten verlopen. De oogst gebeurt handmatig en de wijn wordt gemaakt deels in Franse eiken vaten. De eerste vinificatie van aparte percelen gebeurde in de jaren '50 door Francis (de grootvader) om in het bijzonder de typicitiet van het terroir van de wijngaarden tot uiting te laten komen. Domein Auvigue was eigenlijk een voorloper van de gefragmenteerde vinificatie. Bijna 60 jaar later, wordt deze werkwijze meer dan ooit toegepast, en kent mooie resultaten. De wijnen van de broers Jean Pierre en Michel Auvigue, zijn steeds puur, delicaat, geconcentreerd, met een mooie mineraliteit en een uiting van florale aroma's zoals bijvoorbeeld de Saint-Veran lieu-dit "Les Chênes".
Viré Clessé, Domaine Auvigue

Viré Clessé, Domaine Auvigue Domaine Auvigue - Mâconnais

De vinificatie wordt uitgevoerd door Auvigue, een familie die een uitstekende reputatie geniet in het maken van witte wijn aan de voet van de Roche de Solutré. In 1999 werden enkele dorpen geklassificeerd tot herkomstbenaming Viré-Clessé, Cru Bourgogne.

Prijs vanaf € 26,60

Saint-Véran, Les Chênes, Domaine Auvigue Domaine Auvigue - Mâconnais

De broers Auvigues zijn gepassioneerde experts met veel gevoel voor humor. Deze witte wijn is afkomstig van het perceel "Les Chênes", gelegen aan de voet van de bekende Solutré rots. Na 5 maanden lagering op eikenhouten vaten, komen de zachte smaken van brioche tot uiting die typerend zijn voor de klassieke stijl van een cru uit de Bourgogne.

-15,00 %