Domaine Bousquet, Argentine (Bio)Toen Fransman Jean Bousquet in 1997 op zoek was naar nieuwe horizonten en wijngaarden om kwaliteitswijnen te maken, besloot hij zich te vestigen in de gemeente Tupungato nabij Mendoza (Argentinië). Hij stichtte er Domaine Bousquet en wist zijn visie over organische wijnbouw te realiseren dankzij zijn typerende gedrevenheid en rijke ervaring, die drie generaties terug gaat. Sublieme wijngaarden aan de voet van de Andes op zowat 1200 meter hoogte zijn het resultaat. Opvolging is verzekerd door Jean’s kinderen, Anne, haar compagnon Labid Ameri en Guillaume Bousquet. Zij namen de fakkel over met dezelfde hoge eisen inzake consistentie en kwaliteit.
Torrontes & Chardonnay Bio, Domaine Bousquet

Torrontes & Chardonnay Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Hij wordt gemaakt van fruit dat op het domein groeit en fruit dat in de Uco vallei wordt gekocht. De wijnen worden gevinifieerd met een Franse gevoeligheid, maar zonder hout, waardoor het fruit goed tot zijn recht komt. Echt aangenaam om te proeven.

Prijs vanaf € 10,70

Malbec Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Malbec, de karakteristieke druif van Argentinië, werd door de fam. Bousquet op maagdelijke bodem aangeplant. De wijn is buitengewoon, zonder kunstmatig houtgebruik.

Prijs vanaf € 10,70

Chardonnay "Reserva" Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Puur natuur, het komt uit de Gualtallary vallei in de buurt van Chili op dor land op een hoogte van 1200 meter in het midden van een geïsoleerd en pittoresk landschap. De druiven worden met de hand geplukt en zijn biologisch gecertificeerd.

Prijs vanaf € 13,90

Malbec "Reserva" Bio, Domaine Bousquet, Argentina Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Dit is een uitstekende waarde in de assortiment. Deze rode wijn komt van een biologische wijngaard en bestaat voor 85% uit malbec, aangevuld met syrah, merlot en cabernet sauvignon. De wijn rijpte enkele maanden in Franse eiken vaten.

Prijs vanaf € 13,90

Chardonnay & Pinot Noir Brut, Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Prachtige ontdekking, gemaakt met chardonnay en pinot noir zoals in Champagne, echter afkomstig van het grootste biologische wijndomein van Argentinië.

Prijs vanaf € 15,00

Malbec "Grande Reserve" Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Deze krachtige en complexe "Grande Réserve" van 100% biologisch gecultiveerde malbec, onthult aroma's van rijp zwart fruit en getoast hout.

Prijs vanaf € 21,20

Ameri, Tupungato Single Vineyard Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Dit is de topwijn van het huis, gemaakt van de magische combinatie van 65% Malbec, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah en 5% Merlot, 15 maanden gerijpt in vaten van 400 liter.

Prijs vanaf € 31,45