Domaine de Villemajou, Corbières BoutenacHet Domaine de Villemajou, in het achterland van de wijngaard van Boutenac in de Corbières, is het familiehuis waar vader en zoon meer dan vijftien jaar hun passie voor wijn deelden. Dit eigendom, dat 130 ha groot is, vormde de bakermat van de beschermde oorsprongsbenaming Boutenac, de eerste officieel erkende cru in de Corbières. Dit landgoed onderscheidt zich door de zeer oude carignan-wijnstokken. De «Grand Vin» is de ultieme expressie van dit uitzonderlijke terroir.
Domaine de Villemajou, Corbières Boutenac, Gérard Bertrand

Domaine de Villemajou, Corbières Boutenac, Gérard Bertrand Domaine de Villemajou, Corbières Boutenac

Dit is het familiehuis waar vader en zoon Bertrand meer dan vijftien jaar lang hun passie voor wijn deelden. Toen zijn vader overleed, nam Gérard het bedrijf over en realiseerde zich het ongelooflijke potentieel van de Languedoc crus, te beginnen met deze Cru, Corbières Boutenac. Hij is gemaakt van carignan, syrah en grenache, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn. Elke wijn wordt apart gevinifieerd en rijpt dan 10 tot 12 maanden in vaten.

-10,00 %

"La Forge" Corbières Boutenac, Gérard Bertrand Domaine de Villemajou, Corbières Boutenac

Deze wijn is gemaakt van 50% oude Carignan wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar, en heeft een unieke persoonlijkheid. Dit domein is de historische thuisbasis van de familie van Gérard Bertrand en was de speerpunt van de Boutenac appellatie, een erkende eerste Cru in de Corbières.

Prijs vanaf € 61,60