Domaine Laporte, LoireDe 21 hectaren eigen wijngaarden in Sancerre van Maison Laporte worden op biologische wijze gecultiveerd, gecertificeerd sinds de jaargang 2013. De aparte vinificatie per perceel geeft wijnen met karakter, zoals bijvoorbeeld de sancerre « Le Rochoy », waarvan de minerale ondergrond vooral bestaat uit vuursteen. De wijnen van Domaine Laporte staan op de kaart bij de beste restaurants en zijn enkel verkrijgbaar bij kwalitatieve wijnwinkels in zowel Frankrijk als daarbuiten. Dat ze met regelmaat worden bejubeld in diverse gidsen en wedstrijden is dan ook niet te verwonderen.
Sauvignon "Le Bouquet", IGP du Val de Loire, Laporte

Sauvignon "Le Bouquet", IGP du Val de Loire, Laporte Domaine Laporte, Loire

Dit boeket is een ode aan het fruit van de sauvignon en de bloemen van de wijngaarden. Het komt uit de Loirevallei en blijft een open uitnodiging voor de genoegens van deze wonderlijke streek.

Prijs vanaf € 12,05

Quincy, "Les Niorles", Laporte Domaine Laporte, Loire

Een zeer kleine wijngaard aan de oevers van de Cher. De wijngaarden zijn aangeplant op zand- en kiezelterrassen, waardoor de druiven sneller rijpen en de Sauvignon zich fris en puur kan uitdrukken.

Prijs vanaf € 19,20

Menetou Salon Blanc, Domaine Laporte Domaine Laporte, Loire

De wijngaard Menetou-Salon bevat slechts 330 hectare en is geplant op kalksteenafzettingen die bevorderlijk zijn voor de expressie van de aroma's van de sauvignon.

-15,00 %

Sancerre Rosé "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte Domaine Laporte, Loire

Deze verleider heeft alles te danken aan de symbiose van zijn lichte zalmroze kleur, zijn levendig karakter en zijn delicate, frisse aroma's die de expressie zijn van een mooi terroir.

-15,00 %

Pouilly Fumé "Les Duchesses", Laporte Domaine Laporte, Loire

De wijngaard ligt in de gemeente Les Loges op een goed geëxponeerde heuvel die bedekt is met vuursteenhoudende kalksteen. Merkwaardig is dat het feit dat de wijnstokken die daar verankerd zijn aan de wijn een mineraal vuursteen-aroma geeft.

Prijs vanaf € 22,60

Sancerre Rouge, "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte Domaine Laporte, Loire

De wijnstokken liggen op de top van de heuvel met een zuid-zuidwestelijke ligging, ideaal om de Sancerre de jeugd en fruitigheid te geven waar we zo graag van genieten.

Prijs vanaf € 23,55

Sancerre Blanc "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte Domaine Laporte, Loire

Deze biologische Grandmontain is de belichaming van Sauvignon Blanc in zijn puurste vorm. In de 12e eeuw schonk de graaf van Sancerre het grondgebied aan de kloosterorde van Grandmont en gezien de uitzonderlijke kwaliteit van de bodem plantten de monniken er wijnstokken. De monniken verdwenen, maar de wijnstokken produceren vandaag de dag nog steeds een uitzonderlijke Sancerre. Met zo'n rijk verleden kunnen we alleen maar een vrijgevig heden verwachten.

Prijs vanaf € 23,90

Sancerre Blanc "Le Rochoy" Bio, Terroir Silex, Domaine Laporte Domaine Laporte, Loire

Le Rochoy is een uniek heuvelterroir dat al meer dan 10 jaar biologisch wordt geteeld. Het ligt op een voormalige kalksteengroeve. De vuursteen die de Gallo-Romeinen op het oppervlak hebben achtergelaten, accumuleert overdag warmte en geeft die 's nachts af, waardoor de druiven beter kunnen rijpen en de wijn zijn minerale karakter krijgt.

Prijs vanaf € 26,10