Domaine MIA, voormalig la Marche, MercureyDomaine de la Marche verandert zijn naam in Domaine Mia. De wijngaard is al lange tijd biologisch gecertificeerd en streeft naar biodynamiek. Het landgoed maakt zijn eigen compost, op basis van wijnstokscheuten en koemest, die wordt gebruikt als meststof voor de aanplant. Het gebruik van kruiden- en bloementhee en honing uit hun bijenkorven zorgt voor de immuniteit van de wijnstokken. De bijenkorven op het domein helpen ook om de biodiversiteit te bevorderen. Het is een deugdzaam ecosysteem. De kwaliteit van de wijn hangt van de goede omgangsvormen tussen het land en de mensen af. Een veeleisende zorg, van details en van elk moment, van de wijngaard tot de kelder, gebracht door Mia, en de hele team; Alain, Romain, Cédric, Joëlle, Jean-Michel, David, Amélie, Théo en Baronne, de trekpaard die het domein ploegt.
Mercurey Blanc, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio

Mercurey Blanc, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey

Het is het sterke trekpaard Baronne dat de mooiste wijnstokken van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne bewerkt. De handmatige oogst, de zorgvuldig uitgevoerde klassieke vinificatie en de vatrijping van 12 maanden, geeft de wijn zijn complexiteit en weelderigheid.

Prijs vanaf € 31,85

Mercurey Rouge, les Caudroyes , Domaine Mia, Bio Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey

Domaine Mia, sinds lange tijd biologisch, streeft naar biodynamiek. Het onderscheidt zich door de gezondheid van zijn wijnstokken en door het werk dat met paard en hand wordt gedaan. Les Caudroyes (hazelnootbomen in het Bourgondisch) is de naam van hun perceel met een noordelijke ligging, beschermd tegen overmatig zon. Een goede bodem en een wijngaard in harmonie met de natuur komen de druiven ten goede. De zorg die tijdens het hele vinificatieproces wordt besteed, beperkt het gebruik van sulfieten, waardoor de expressie van deze bourgogne op zijn best tot uiting komt. De wijn rijpt 13 maanden in eiken vaten, waarvan 20% nieuw.

Prijs vanaf € 31,85

Rully Blanc Bio, Les Plantenays, Domaine Mia Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey

Dit landgoed (vroeger bekend als La Marche) beslaat 18 hectare en produceert uitzonderlijke biologische en biodynamische wijnen. Het gebruik van natuurlijke compost, ploegen met paarden en geen gebruik van insecticiden of pesticiden zijn slechts enkele manieren waarop de ondergrondse natuur wordt geactiveerd en de wijnstokken profiteren ervan. De handmatige pluk en de beperkte behandeling tijdens de vinificatie en rijping maken het verschil.

Prijs vanaf € 31,85