Domaine Terra di Nostri, Vignerons d'Aghione
Het jonge wijnhuis werd in 1975 opgericht door een twaalftal wijnfamilies die hun kennis en apparatuur wilden delen. Later investeerden ze zwaar en besloten ze een deel van hun productie te bottelen en op de markt te brengen. Deze Corsicaanse families blijven gehecht aan hun tradities en hun land. Vandaag de dag produceren ze heerlijke kwaliteitswijnen met een sterke identiteit op basis van traditionele druivenrassen zoals sciaccarellu en niellucciu. Deze producten zijn de trots en het succes van het wijnhuis. Denis Gigault, de kersverse directeur, heeft al een project in gedachten om een nieuwe kelder te creëren. Een "chais" waar leden hun eigen batch wijn kunnen maken.
Dit landgoed is afkomstig van een van de 12 families die deel uitmaken van de coöperatie Vignerons d'Aghione. De wijngaarden liggen aan de oostkust in het midden van het eiland. Denis Gigault, de nieuwe directeur, wil een nieuwe wijnmakerij bouwen zodat elk coöperatief lid zijn eigen batches wijn kan produceren terwijl de uitrusting voor gezamenlijk gebruik wordt gebruikt.
Deze wijn komt van het wijnhuis Aghione, midden op het île de Beauté, ander naam voor Corsica. De wijnmakers zetten zich daar in voor duurzame productie, van de wijnstok tot de kelder en het glas. Deze rode wijn is gemaakt van niellucciu en syrah druiven, die de wijn zijn Corsicaanse karakter geeft.