Errazuriz, (since 1870)Don Maximiano Errázuriz richtte Viña Errázuriz op 1870 in de "Valle de Aconcagua", 100 km ten noorden van de hoofdstad van Chili, Santiago. Hij zag in dat deze vallei ideaal was voor het verbouwen van druiven, regenachtige winters afgelost door haast mediterraan warme en droge zomers met een verkoelende bries van de Stille Oceaan en zijn relatief koude Humboldtstroom. Don Maximiano plantte op de hellingen van de Andes de mooiste klonen uit Frankrijk en met vastberadenheid en doorzettingsvermogen vormde hij dit onvruchtbare landschap om tot een wijngaard van wereldklasse. Vandaag, bijna 150 jaar later, wordt deze traditie van kwaliteit en innovatie voortgezet door Eduardo Chadwick, de vijfde generatie van de familie. Eduardo heeft de productiefaciliteiten gemoderniseerd op dit historische landgoed met behoud van een eigen identiteit voor zijn wijnen. Met de productie van op het eigen landgoed gecultiveerde wijnen van topkwaliteit, heeft Errázuriz een reputatie opgebouwd als DE referentie in Chili. De filosofie van Errázuriz wordt op zijn best uitgedrukt door Don Maximiano die zei: «van de beste grond komt de beste wijn». Als een estate winery hecht Viña Errázuriz eraan om voor haar wijnen elke fase van het wijnbouwproces te beheersen, van de druiventeelt in de valleien van de Aconcagua, Casablanca en Curicó, tot en met de vinificatie, gebruik makend van de meest natuurlijke technieken. Nadruk wordt gelegd op de delicate behandeling van de wijnen, met als doel elegante wijnen met complexiteit te produceren. Het is de dynamiek en passie van de familie voor wijn die van Errázuriz internationaal een bijzonder gerespecteerde producent van kwaliteitswijnen maakt.

Sauvignon blanc Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard aan de rand van de Stille Oceaan, in de regio Aconcagua in het noordwesten van Santiago.

Prijs vanaf € 10,35

Chardonnay Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De Casablanca Vallei die in het noordwesten van Santiago ligt, is een wijngebied met een koel klimaat.

Prijs vanaf € 10,35

Cabernet sauvignon Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De druiven zijn gedeeltelijk afkomstig van de Maipo Vallei (met een Atlantisch klimaat) en van Aconcagua (met een Mediterraan klimaat). Deze blend is zeer evenwichtig.

Prijs vanaf € 10,35

Carménère Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Samengesteld uit 89% carmenère, 9% petite syrah en 2% tempranillo. De druiven komen van de vallei van Aconcagua waar er een Mediterraan klimaat heerst. Na vinificatie werd hij gedurende 8 maanden op eiken vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 10,35

Pinot noir Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Deze Estate wijn weerspiegelt het karakter van de pinot noir, die in combinatie met een rijping van 6 maanden in Franse eiken vaten, valt hij op door zijn frisheid, fruit en evenwicht.

Prijs vanaf € 10,95

Sauvignon blanc Aconcagua Costa, Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Aconcagua Costa maakt deel uit van de kustregio en ligt aan de voet van de hoogste berg van Amerika, er heerst er een koele en zonnige klimaat.

Prijs vanaf € 15,65

Syrah "Max Reserva", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De "Max"-wijngaard ligt op 12 kilometer van de Stille Oceaan in de Aconcagua-vallei. De druiven worden 's morgens vroeg met de hand geplukt en dubbel gecontroleerd op een sorteertafel. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuw.

Prijs vanaf € 16,75

Carmenère, "Max Reserva" Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Deze inheemse druivensoort wordt geteeld in het warmste gedeelte van de Aconcagua Vallei, ten noordwesten van Santiago.

Prijs vanaf € 16,75