EstandonEstandon is het oudste en belangrijkste merk van de Provence, dat reeds vanaf het prille begin haar persoonlijkheid drukt op de wijnen van AOC Côtes de Provence. De wijnmakers van Estandon streven ernaar om van elke jaargang een waar plezier en genot te maken. Dit merk vertegenwoordigt vandaag de dag maar liefst 10% van de totale productie van de wijnen uit de Provence. De wijngaarden zijn verdeeld over 2.000 ha rond Flayosc, Le Thoronet en Le Cannet in een landelijke omgeving waar de wijnstokken omringt worden door eiken en olijfbomen. Dit neemt ons mee naar een authentiek en heerlijk universum. Het vlaggenschip van het gamma is afkomstig van wijnstokken die zijn aangeplant aan de voet van de berg Sainte Victoire, ten oosten van Aix-en-Provence, een natuurgebied dat profiteert van een continentaal microklimaat en een arme bodem die royale wijnen oplevert. "Les vignes de l'Insolence" IGP Méditerranée, liggen in het noorden van het natuurpark Sainte Baume in Seillons-Source-d'Argens op bijna 400 meter hoogte, waar ze het dorp omringen. Om praktische redenen wordt de vinificatie uitgevoerd in de nabijgelegen kelder van Les Vignerons de Provence in Brignoles.
Insolence d'Estandon, Rosé, IGP Méditerranée

Insolence d'Estandon, Rosé, IGP Méditerranée Estandon

De zeer verfijnde fles van de "Insolence" rosé, legt de nadruk op verleiding, plezier, gezelligheid en vrijgevigheid. De wijngaarden omringen een prachtig dorp in het noorden van het natuurpark van Sainte Baume.

Prijs vanaf € 10,85

Insolence d'Estandon, Blanc, IGP Méditerranée Estandon

Deze expressieve en gastronomische wijn is er eentje om te delen. De druiven komen uit het hart van de Provence, ten zuidwesten van het vinificatiecenter in Brignoles.

Prijs vanaf € 10,85

Insolence d'Estandon, Rood, IGP Méditerranée Estandon

Deze prachtige, exclusieve en verleidelijke fles is gemaakt voor uw plezier. De wijn is afkomstig van het rotsplateau van Roquebrussanne in het hart van de Provence tussen Toulon en Brignoles.

Prijs vanaf € 10,85

Estandon "Héritage", Côtes-de-Provence Estandon

Dit is een getalenteerde uitdrukking van de persoonlijkheid van de Provençaalse wijnen, zodanig dat het een referentiepunt is geworden. Estandon, gevestigd in Brignoles, werd opgericht in de naoorlogse periode en staat vandaag synoniem voor de Provence, kwaliteit, vertrouwen en gunstige prijzen. Achter dit alles staat er een team van mannen en vrouwen, werknemers en wijnboeren, en hoogtechnologische apparatuur.

Prijs vanaf € 12,40

Symbiose, AOC Côtes de Provence, Rosé Estandon

Finesse en elegantie kenmerken deze roséwijn, gemaakt van biodynamische druiven afkomstig uit het terroir van Correns, in de Var, dat al 25 jaar 100% biologisch is. Desalniettemin is het behoud van het milieu een zorg voor de wijnbouwers van Correns. Uit een recente studie blijkt dat de biodiversiteit in Correns vijf keer rijker is dan in naburige dorpen.

Prijs vanaf € 16,20