Fazi-BattagliaDit wijnhuis uit de omgeving van de Marken werd in 1949 opgericht door de twee families, Fazi en Battaglia. Zij stonden aan de basis van de invoering van de beschermde oorsprongsbenaming (DOC) Castello Di Jesi Classico. Sinds de jaren '60 kent deze wijn een wereldwijd succes dankzij zijn unieke karakter eigen aan het terroir, de focus op de inheemse druivensoort en de bijzondere identiteit van de kruikvormige fles, uitgerust met een klein perkament. Het is een echte iconische fles.Het wijndomein strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 280 ha in een landelijk en heuvelachtig landschap, opgesmukt door kleine versterkte dorpen (Castello), die boven de wijngaarden uitsteken. De nabijheid van de Adriatische kust zorgt voor een koel klimaat, ideaal voor de teelt van de verdicchio druif.
Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia

Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia Fazi-Battaglia

Deze amforavormige fles is het icoon van Fazi Battaglia. De verdiccio druiven staan aangeplant op de heuvels in de regio Marche. Het landgoed van 300 hectare in het hart van de appellation wordt volledig met de hand geoogst.

Prijs vanaf € 9,95

Falerio Pecorino DOC, Fazi Battaglia Fazi-Battaglia

Deze wijn komt van de heuvels in de Marken waar de met de hand geoogste Pecorino-druif delicaat wordt geperst. Daarna volgt de vinificatie waarbij de most gedurende 4 maanden in contact blijft met de droesem om de wijn alle oorspronkelijke frisheid mee te geven.

Prijs vanaf € 9,95