Fontanafredda, PiémonteFontanafredda was eigendom van de eerste koning van Italië: Vittorio Emanuele II, om vervolgens eigendom te worden van de eerste bank van Italië, La Monte di Paschi di Siena. Dit prestigieuze wijnhuis wordt wereldwijd erkend als één van de beste ambassadeurs van de wijngaarden van Piémonte. Pionier met geschiedenis in de streek van de Barolo, is Fontanafredda eigenaar van het grootste aaneengesloten perceel, gelegen in het hart van de Barolo, in Serralunga d'Alba. Op dit domein vinden we het enige «kasteel» binnen deze appellatie en unieke kelders waarin de wijnen langzaam kunnen rijpen. Fontanafredda biedt - dankzij zijn wijngaarden en lange traditie - een compleet gamma wijnen van Piémonte van hoge kwaliteit en gemaakt met respect voor de natuur (overgang naar biologische teelt en zo weinig mogelijk gebruik van sulfieten tijdens de vinificatie. Sinds 2008 is de innovatieve «créateur» Mr Farinetti, tevens bedenker van Eataly, en fervent aanhanger van het kwalitatieve, gastronomische concept « Slow Food », waarvan hij de eigenaar is.
Grignolino Piemonte DOC, Fontanafredda

Grignolino Piemonte DOC, Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Grignolino is een oude druif uit de Piëmont. De naam is afgeleid van "grignole", wat in dialect pit betekent, omdat de bessen er veel van bevatten.

Prijs vanaf € 12,1

Moscato d'Asti DOCG, "Le Fronde" Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

De witte muskaatdruiven vormen de basis van deze feestelijke wijn, afkomstig van de hellingen van Seralunga en Alba in Piemonte. Dankzij een aangepaste vinificatie, krijgen we een wijn met slechts 5% alcohol en met een zachte, sappige en uitstekende afdronk.

Prijs vanaf € 13,70

Solerose Rosato, Langhe DOC Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Een warme, zanderige en goed gedraineerde bodem op de hellingen van de Lange, het gebruik van karakteristieke druiven zoals barbera, dolcetto en nebbiolo én een aangepaste vinificatie met koude maceratie, geven deze wijn de nodige fraîcheur en fruitigheid.

Prijs vanaf € 14,65

"Pradalupo" Roero Arneis DOCG, Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Zachte, horizontale strepen kenmerken de herkomst en het vakmanschap van Fontanafredda. Deze wijn is gemaakt van arneis, een autochtone druivensoort die aangeplant staat op de zuidelijke hellingen van de heuvels die de beste Roero wijnen produceren. De wijn-, tuinbouw- en gastronomieregio ligt net boven Alba. Dit is de geboorteplaats van de "slow food" beweging, een wereldwijde beweging voor eco-gastronomie.

Prijs vanaf € 15,85

Gavi del commune di Gavi DOCG, Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Gavi uit de Gavi gemeente wordt gemaakt van de Cortese druivensoort. De wijn is een mooie expressie van het territorium. De zachte, horizontale strepen op de fles markeren de oorsprong, herkomst en het vakmanschap van Fontanafredda.

Prijs vanaf € 16,65

"Raimonda" Barbera d'Alba DOC, Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Fontanafredda, een van de iconische producenten uit Piemonte, biedt je deze barbera uit een van zijn oudste wijngaarden van het huis.

Prijs vanaf € 16,90

Ebbio, Langhe Nebbiolo DOC "Grappolo Intero" Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

"Grappolo Intero" verwijst naar de voorouderlijke techniek die bestaat uit het insluiten in vaten van gekneusde en afgeriste druiven samen met een deel van hele druiven die rechtstreeks van de wijngaard komen. Het is de zogenaamde intra-pelliculaire gisting die voor harmonieuze aroma's zorgt.

Prijs vanaf € 17,90

Langhe Bianco D.o.c. "Marin", Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Marin is de naam van een zeewind die voor een gezonde oogst zorgt. Hij katalyseert de aroma's van de natuur waardoor hij waait en schenkt die aan de druiven van de Langhe-streek. De twee complementaire variëteiten, nascetta & riesling, vormen een uitstekend evenwicht, geschikt voor een lange houdbaarheid. Een conviviale wijn, evenwichtig, fris, met vleugjes van citrusvruchten en rozemarijn.

Prijs vanaf € 21,20

"Papagena" Barbera d'Alba DOC Superiore, Fontanafredda Fontanafredda, Piémonte

Net als Papagena, de sopraanstem in de 'Toverfluit' van Mozart, is deze wijn krachtig en precies, met hoge tonen die herinneren aan zijn frisheid. Hij blijft klassiek van stijl, maar wanneer hij zich opent in het glas, straalt hij zekerheid, stevigheid en elegantie uit.

Prijs vanaf € 23,30