Grandin, Méthode Traditionnelle (Since 1886)
In 1886 lanceerde Henri Grandin de elegante mousserende wijn die nog steeds zijn naam draagt. Hij was een wijnminnende notaris die trouwde met een jonge vrouw van wie de familie wijnkelders en een landgoed in Ingrandes-sur-Loire bezat. Hij werd snel succesvol, zowel in Parijs als in het buitenland. Vandaag wordt Grandin geproduceerd in Nuits-St Georges door Boisset. Marcel Combes, de technisch directeur, heeft bijna niets veranderd aan de samenstelling van deze cuvée. Hij rijpt nog steeds 9 maanden op lat, maar deze keer in de Bourgogne. Op een steenworp van de afrit van de snelweg kunt u het "Imaginarium" bezoeken, een uitzonderlijk levend museum waar u bijna alles over bubbels leert.
Deze mousserende wijn is een genot. Hij is gemaakt van de beste basiswijnen van de verschillende Blanc de Blancs druivensoorten en volgens de kenmerken van het oogstjaar. Het is een mooie expressie van het Maison Grandin.