Héritage, Gérard BertrandGérard Bertrand heeft zichzelf als doel gesteld om de terroirs, karakteristiek en uniek voor hun appellaties, optimaal tot hun recht te laten komen. Hij vertelde ons ‘les Grands terroirs’ onder de noemer « Héritage » het resultaat zijn van de zoektocht naar absolute perfectie en finesse, steeds trouw aan het unieke terroir waaruit de wijn is ontsproten. We moeten de wijnen uit de zo diverse Languedoc-terroirs erkennen, hun unieke karakter en hun genereuze smaak spreken voor zich. Elke wijn uit de reeks « Héritage » kent een datum die betrekking heeft op de geschiedenis van het dorp of de appellatie. Te ontdekken !
Saint Chinian, "An 1877" Gérard Bertrand

Saint Chinian, "An 1877" Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

1877 ter ere van de eerste spoorlijn van Saint Chinian die een impuls heeft gegeven aan de streek en zijn wijnen.

Prijs vanaf € 13,10

Languedoc Montpeyroux "An 1070", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Montpeyroux ook wel gekend als "Mont-Pierreux" genesteld tussen zee en bergen, staat bekend om zijn prachtige, wilde landschappen en zijn kalkrijke bodems. Badend in de zon en afgeschermd van de felle wind, levert dit een geconcentreerde, volle wijn op, die zich onderscheidt door zijn aroma's van rijp fruit.

Prijs vanaf € 13,15

Pic Saint-Loup "An 1189" AOP, Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Pic Saint-Loup is een dorp in de Languedoc, in de buurt van de Cévennes, bekend om zijn wijngaarden die omringd worden door kalkstenen kliffen. Door de zon, maar ook de wind, kunnen hier geconcentreerde ronde wijnen geproduceerd worden.

Prijs vanaf € 13,55

La Clape Blanc AOP "An 1650", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

L'Héritage onthult hier de geschiedenis van het jaar 1650 met het hoogtepunt van de maritieme handel van de haven van Narbonne. Deze haven werd gecreëerd door de Grieken. De haven van Narbonne werd toen beschermd door het eiland La Clape. Nu is dit massief verbonden met het vasteland en staat het vooral bekend om zijn wijn. Dit rotsachtige land vol met wijnstokken, opgezweept door de wind onder een stralende zon produceert heerlijke wijnen van de appellation "La Clape".

Prijs vanaf € 14,30

La Clape Rouge AOP "An 1650", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Het jaar 1650 markeert het apogeum van de maritieme wijnhandel geïnitieerd door de Grieken die reeds in de Oudheid de haven van Narbonne, beschermd door het eiland van het Clape-massief, tot Mekka van de wijnbouw maakten.

Prijs vanaf € 14,30