Sauvignon geeft uitstekende resultaten op deze Languedoc bodems. Deze uitgestrekte regio strekt zich uit van de Rhône tot de Midi Pyreneeën en de eerste schriftelijke vermeldingen dateren uit de 10e eeuw. De Sauvignon druif vereist veel zorg. De druiven worden 's nachts geoogst om de frisheid te behouden en worden voorzichtig geperst, gekoeld, bezonken en gefermenteerd in temperatuurgecontroleerde vaten. Een deel van de jonge afgewerkte wijn rijpt in eiken vaten.
Het jaar 940 valt samen met het begin van de Occitaanse cultuur. De eerste Viognier-planten werden in de 3de eeuw door de Romeinen meegebracht uit Dalmatië. Tegenwoordig verspreidt dit druivenras zich omdat het goede kwaliteiten biedt met rijke aroma's die goed bestand zijn tegen oxidatie. Dit wordt bereikt door de druiven te sorteren, te koelen tot 8°C, de schil te macereren, te persen en koud te laten bezinken, gevolgd door een trage gisting die 15 tot 30 dagen duurt.
De eerste schriftelijke vermeldingen van de "lingua occitana" dateren uit 940 na Christus. Later werd de Languedoc overal waar de taal werd gesproken bekend als de regio. De bodems van de Languedoc zijn heerlijk warm met een mediterraan klimaat en bestaan grotendeels uit kalkbodems die zeer gewaardeerd worden door de pinot noir druif.
Het jaar 77 werd gekozen vanwege de ontdekking van materiaal voor de wijnproductie tijdens een opgraving van een Gallo-Romeinse villa, en de inwoners van Adissan zijn trots op dit bewijs van hun eeuwenoude geschiedenis. De andere bron van trots is de Clairette d'Adissan, die in 1948 de allereerste Languedoc appellation was. De wijn is lekker, aangenaam, typisch en vrij zeldzaam.
Pic Saint-Loup is een dorp in de Languedoc, in de buurt van de Cévennes, bekend om zijn wijngaarden die omringd worden door kalkstenen kliffen. Door de zon, maar ook de wind, kunnen hier geconcentreerde ronde wijnen geproduceerd worden.
L'Héritage onthult hier de geschiedenis van het jaar 1650 met het hoogtepunt van de maritieme handel van de haven van Narbonne. Deze haven werd gecreëerd door de Grieken. De haven van Narbonne werd toen beschermd door het eiland La Clape. Nu is dit massief verbonden met het vasteland en staat het vooral bekend om zijn wijn. Dit rotsachtige land vol met wijnstokken, opgezweept door de wind onder een stralende zon produceert heerlijke wijnen van de appellation "La Clape".
Het jaar 1650 markeert het apogeum van de maritieme wijnhandel geïnitieerd door de Grieken die reeds in de Oudheid de haven van Narbonne, beschermd door het eiland van het Clape-massief, tot Mekka van de wijnbouw maakten.