Héritage, Gérard BertrandGérard Bertrand heeft zichzelf als doel gesteld om de terroirs, karakteristiek en uniek voor hun appellaties, optimaal tot hun recht te laten komen. Hij vertelde ons ‘les Grands terroirs’ onder de noemer « Héritage » het resultaat zijn van de zoektocht naar absolute perfectie en finesse, steeds trouw aan het unieke terroir waaruit de wijn is ontsproten. We moeten de wijnen uit de zo diverse Languedoc-terroirs erkennen, hun unieke karakter en hun genereuze smaak spreken voor zich. Elke wijn in deze "Heritage" reeks is gemarkeerd met een datum die verband houdt met de geschiedenis van het dorp, de appellation of de Languedoc streek. Dit is te ontdekken!
Héritage Sauvignon, IGP d'Oc BIO, an 940, Gérard Bertrand

Héritage Sauvignon, IGP d'Oc BIO, an 940, Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Sauvignon geeft uitstekende resultaten op deze Languedoc bodems. Deze uitgestrekte regio strekt zich uit van de Rhône tot de Midi Pyreneeën en de eerste schriftelijke vermeldingen dateren uit de 10e eeuw. De Sauvignon druif vereist veel zorg. De druiven worden 's nachts geoogst om de frisheid te behouden en worden voorzichtig geperst, gekoeld, bezonken en gefermenteerd in temperatuurgecontroleerde vaten. Een deel van de jonge afgewerkte wijn rijpt in eiken vaten.

Prijs vanaf € 11,75

Héritage Viognier, IGP d’Oc Bio "An 940" Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Het jaar 940 valt samen met het begin van de Occitaanse cultuur. De eerste Viognier-planten werden in de 3de eeuw door de Romeinen meegebracht uit Dalmatië. Tegenwoordig verspreidt dit druivenras zich omdat het goede kwaliteiten biedt met rijke aroma's die goed bestand zijn tegen oxidatie. Dit wordt bereikt door de druiven te sorteren, te koelen tot 8°C, de schil te macereren, te persen en koud te laten bezinken, gevolgd door een trage gisting die 15 tot 30 dagen duurt.

Prijs vanaf € 11,75

Héritage Pinot Noir, An 940 IGP d’Oc Bio, Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

De eerste schriftelijke vermeldingen van de "lingua occitana" dateren uit 940 na Christus. Later werd de Languedoc overal waar de taal werd gesproken bekend als de regio. De bodems van de Languedoc zijn heerlijk warm met een mediterraan klimaat en bestaan grotendeels uit kalkbodems die zeer gewaardeerd worden door de pinot noir druif.

Prijs vanaf € 11,75

Héritage Clairette d’Adissan AOP, An 77, Bio, Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Het jaar 77 werd gekozen vanwege de ontdekking van materiaal voor de wijnproductie tijdens een opgraving van een Gallo-Romeinse villa, en de inwoners van Adissan zijn trots op dit bewijs van hun eeuwenoude geschiedenis. De andere bron van trots is de Clairette d'Adissan, die in 1948 de allereerste Languedoc appellation was. De wijn is lekker, aangenaam, typisch en vrij zeldzaam.

Prijs vanaf € 13,15

Héritage Montpeyroux AOP "An 1070", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Montpeyroux ook wel gekend als "Mont-Pierreux" genesteld tussen zee en bergen, staat bekend om zijn prachtige, wilde landschappen en zijn kalkrijke bodems. Badend in de zon en afgeschermd van de felle wind, levert dit een geconcentreerde, volle wijn op, die zich onderscheidt door zijn aroma's van rijp fruit.

Prijs vanaf € 13,39

Héritage Pic Saint-Loup AOP "An 1189", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Pic Saint-Loup is een dorp in de Languedoc, in de buurt van de Cévennes, bekend om zijn wijngaarden die omringd worden door kalkstenen kliffen. Door de zon, maar ook de wind, kunnen hier geconcentreerde ronde wijnen geproduceerd worden.

Prijs vanaf € 13,85

Héritage La Clape Rouge AOP "An 1650", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

Het jaar 1650 markeert het apogeum van de maritieme wijnhandel geïnitieerd door de Grieken die reeds in de Oudheid de haven van Narbonne, beschermd door het eiland van het Clape-massief, tot Mekka van de wijnbouw maakten.

Prijs vanaf € 14,60

Héritage La Clape Blanc AOP "An 1650", Gérard Bertrand Héritage, Gérard Bertrand

L'Héritage onthult hier de geschiedenis van het jaar 1650 met het hoogtepunt van de maritieme handel van de haven van Narbonne. Deze haven werd gecreëerd door de Grieken. De haven van Narbonne werd toen beschermd door het eiland La Clape. Nu is dit massief verbonden met het vasteland en staat het vooral bekend om zijn wijn. Dit rotsachtige land vol met wijnstokken, opgezweept door de wind onder een stralende zon produceert heerlijke wijnen van de appellation "La Clape".

Prijs vanaf € 14,60