Jean-Marc Brocard, ChablisHet familiedomein Brocard ligt in het hart van de wijngaarden van Chablis en werd in 1973 opgericht door Jean-Marc Brocard, die intussen vergezeld wordt door zoon Julien. Het beslaat bijna 144 ha waarvan er zo’n 66 biologisch gecertificeerd zijn. Precisie, kracht en frisheid vormen de signatuur Brocard, een unieke stijl die te vinden is in elke wijn van de appellatie petit chablis, chablis, chablis premier cru en chablis grand cru en die inmiddels geëxporteerd worden naar zo’n 50 landen. Precisie : de ware expressie van het terroir, de herinnering aan de bodem die door de wijnstok naar de wijn werd overgebracht en de pure typiciteit van de ondergrond met alluviale sedimenten uit het juratijdperk. Kracht : er gaat niets boven een wijn met structuur, kracht en lengte in de mond, om de complexiteit afkomstig van het terroir te kunnen appreciëren. Frisheid: een natuurlijke aciditeit, geboren uit de mineraliteit van het terroir, geeft de wijn een bepaalde spanning die bijdraagt tot de signatuur van dit wijnhuis.
Bourgogne Chardonnay "Kimmeridgien", Jean-Marc Brocard

Bourgogne Chardonnay "Kimmeridgien", Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Zijn naam doet denken aan het terroir dat gevormd werd uit gefossiliseerde schelpen, typerend voor chablis. De chardonnay wijngaarden bevinden zich echter in Saint-Bris-le Vineux.

Prijs vanaf € 15,45

Sauvignon, Saint-Bris, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Een saint-bris die gemaakt wordt van de sauvignon druif, vormt de uitzondering in Bourgogne.

Prijs vanaf € 15,50

Petit Chablis, Domaine Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Deze appellatie brengt de meest fruitige wijnen uit de Chablis voort.

Prijs vanaf € 18,05

Chablis, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Jean-Marc Brocard plantte zijn eerste wijnstokken in 1973. Vandaag is het bedrijf in handen van zijn zoon Julien en heeft het 144 hectare wijngaarden in het terroir van Chablis. Precisie, kracht en frisheid zijn de kenmerken van deze Chablis.

Prijs vanaf € 20,95

Chablis Sainte Claire Bio, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Een uitstekende wijn. Deze cuvée is het kenmerk van Domaine Jean-Marc Brocard, de grootste producent van biologische wijnen in Chablis. Dit hebben ze bereikt dankzij de vastberadenheid van zijn zoon Julien, die experimenteerde met biologische teelt op het Sainte Clair terroir rond de Chapelle, vlak voor het domein. Deze wijn straalt kracht, precisie en frisheid uit.

Prijs vanaf € 23,60

Chablis 1er Cru, Vau de Vey, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten.

Prijs vanaf € 28,89

Chablis Premier Cru Montmains, Bio Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Een zeer mooi perceel op de hellingen van de vallei, van Noord-oost naar Zuid west met wijngaarden zie zich naar het Zuid-oosten richten en dus van de ochtendzon en een koeler klimaat genieten, een beetje zoals de Vaillons. Biologische landbouw stelt ons in staat de elementen van de natuur beter te vangen en ze om te zetten in het glas. Van de 200 hectare van het landgoed worden er 66 biologisch of biodynamisch geteeld.

Prijs vanaf € 28,89

Chablis 1er Cru, Fourchaume, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Le Fourchaume profiteert van een rijkere bodem dan de rest in Chablis, dankzij de alluviale sedimenten afkomstig van de Serein. Hij is meer flatterend, soepel en makkelijk drinkbaar, maar met behoud van de mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis.

Prijs vanaf € 30,75

Chablis Grand Cru Valmur, Jean-Marc Brocard Jean-Marc Brocard, Chablis

Valmur vormt een kleine vallei in het midden van de grand cru met een wisselende blootstelling tussen noordwest en zuid. De wijn heeft een mineraal en goed uitgebalanceerd karakter dat versterkt wordt door intensiteit en verrassend veel fruit.

Prijs vanaf € 56,95