Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)In het hart van de wijngaarden van de Elzas, in Ammerschwihr, op 9 kilometer van Colmar, ligt Maison Kuehn. Het werd opgericht in 1675 en bevat de "Caves de l'Enfer", die oorspronkelijk 7 meter onder de grond werden uitgegraven door Baron de Schielé en later hun naam gaven aan de voormalige herberg van de familie Kuehn. Deze "Caves de l'Enfer", die zowel groot als diep zijn, dienden ook als schuilplaats voor de inwoners van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met hun lange en rijke geschiedenis zijn ze een teken van hoop en optimisme. Naast de historische betekenis van de muren bezit Maison Kuehn een wijngaard van 95 hectare die zich uitstrekt over de mooiste hellingen in en rond de wijnstad. Een kwart van de wijngaarden van Maison Kuehn is HVE 3 (High Environmental Value) gecertificeerd en wordt biologisch bewerkt. Dit zijn echte troeven die, samen met de ervaring van Francis Klée, al 40 jaar onze oenoloog, garant staan voor de kwaliteit en het unieke karakter van de Kuehn-wijnen en Crémants.
Pinot Blanc d'Alsace, Kuehn

Pinot Blanc d'Alsace, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Deze Pinot Blanc komt uit de gerenommeerde gemeente Ammerschwihr, vlakbij Colmar. De wijnstokken staan op de beste hellingen van Ammerschwihr, oost-zuidoost gericht. De bodem bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen.

Prijs vanaf € 9,00

Riesling d'Alsace Bio, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Onze biologische riesling is een belangrijke druivensoort uit de Elzas en wordt met liefde verbouwd op klei-kalksteengrond in de buurt van Colmar, aan de rand van Ammerschwihr. Het dankt zijn naam aan de vinificatieplaats, de "Caves de l'Enfer", een eeuwenoude gewelfde kelder, de trots van het dorp en drager van een rijke geschiedenis.

-15,00 %
Nu aan € 9,52

Pinot Gris d'Alsace Bio, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Pinot gris profiteert van veel zon dankzij de cirkelboog van Colmar en weinig neerslag dankzij de Vogezen die als natuurlijke barrière fungeren. Les Caves de l'Enfer, dat op het etiket staat, ontleent zijn naam aan de gewelfde kelders van de herberg van de familie Kuehn.

Prijs vanaf € 11,50

Pinot Noir d'Alsace Bio, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Beschermd tegen de wind door de heuvels groeien de wijnstokken op de beste hellingen van Ammerschwihr, op een overwegend klei-kalkachtige bodem. Bij de oogst worden de druiven gesorteerd voordat ze de maceratie van de schil ondergaan. Deze maceratie van de bessen met het sap onttrekt de kleur en wordt bijna een week lang uitgevoerd onder temperatuurcontrole met overpompen en naar beneden slaan van de dop. De wijn wordt vervolgens opgeslagen in de Caves de l'Enfer, vol met eikenhouten vaten die vernoemd zijn naar de Auberge die in 1675 eigendom was van de familie Kuehn.

Prijs vanaf € 12,25

Gewurztraminer d'Alsace Bio, Kuehn. Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

De Gewurztraminer uit de Caves de l'Enfer komt van kalkbodems omgeven door mergel. Het is vernoemd naar de voormalige herberg van de familie Kuehn. De enorme gewelfde kelders, 7 meter diep, herbergen een reeks houten vaten gevuld met wijn.

Prijs vanaf € 12,60

Alsace Grand Cru Kaefferkopf, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Grand Cru Kaefferkopf is de 51e en laatste Grand Cru die erkend is in de Elzas en, ongewoon genoeg, kan hij gemengd worden met verschillende druivensoorten. Deze rijke, complexe blend van 60% Gewurztraminer, 23% Riesling en 17% Pinot Gris is de trots van het dorp Ammerschwihr.

Prijs vanaf € 15,25

Crémant d'Alsace Bio, Kuehn Kuehn, Ammerschwihr (sinds 1675)

Onze Crémant d'Alsace Bio wordt op traditionele wijze gemaakt en is een tijdloze wijn die het plezier biedt van bubbels van hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Voornamelijk gemaakt van auxerrois (een druivensoort met Lotharingse oorsprong), verbouwd op de slibrijke vlakten van Ammerschwihr, heeft deze biologisch verbouwde Crémant alle finesse en lichtheid die je zou verwachten, dankzij de minimum 15 maanden op de wijnmoer.

-15,00 %