La Bodegas LLeirosoBodegas LLeiroso ligt in Valbuena de Duero, tussen Valladolid en Peñafiel, op slechts een paar meter van de rivier en de cisterciënzer abdij van Valbuena, waar nu een luxe spa en de beroemde Vega Sicilia zijn gevestigd. De wijnmakerij werd in 2001 ontworpen met het doel om topwijnen te produceren die de filosofie van de Ribera del Duero weerspiegelen. De faciliteiten voor wijnbereiding en vatlagering zijn modern en innoverend. Maar de beste wijnstokken en kelderuitrusting zouden niets opleveren zonder het enorme werk, de passie en de inzet van de mensen die er werken.
Luz Millar Roble, Ribeira del Duero; Lleiroso

Luz Millar Roble, Ribeira del Duero; Lleiroso La Bodegas LLeiroso

De wijngaarden liggen dicht bij de rivier, wat zorgt voor een koele, gezonde omgeving voor de wijnstokken. De moderne, innovatieve bodega werd opgericht in 2001 met als doel een topwijn te creëren in het hart van een van de mooiste wijngebieden ter wereld. Het etiket doet denken aan de duizend jaar oude sterren die niet alleen 's nachts bestaan.

Prijs vanaf € 12,20

Lleiroso Crianza, Ribera del Duero La Bodegas LLeiroso

Alle elementen zijn aanwezig om een fantastische wijn te maken. Het koele microklimaat dat wordt gecreëerd door de stroming van de verfrissende rivier de Douro is gunstig voor de wijnstokken. De winery is uitgerust met moderne, praktische apparatuur, genoeg om elke oenoloog te laten dromen, allemaal gelegen in het legendarische dorp Valbuena de Duero, de oorsprong van onder andere Véga Sicilia.

Prijs vanaf € 20,45