La Torre, PugliaIn de hiel van de laars zag een oenologische vernieuwing het levenslicht. De wijnen worden gemaakt met de beste druiven van de beste terroirs. Een aangepaste vinificatie geeft aan deze wijnen veel rondheid, structuur en finesse.
La Torre Malvasia Nera "Degli Uccelli" Salento IGP

La Torre Malvasia Nera "Degli Uccelli" Salento IGP La Torre, Puglia

Een wijn die het karakter benadrukt van een van de oudste druivenrassen die kenmerkend zijn voor de Salento regio in Puglia, namelijk de malvasia nera.

Prijs vanaf € 7,55

La Torre, Chardonnay, "Degli Uccelli" Salento IGP La Torre, Puglia

Puglia, de hak van de laars van Italië, maakt momenteel een uitzonderlijke opleving door van de kwaliteit van zijn wijnen.

Prijs vanaf € 7,55

La Torre, Rosato, "Degli Uccelli" Salento IGP La Torre, Puglia

Deze wijn is gemaakt met 85% negroamaro en 20% malvasia en werd slechts 6 à 7 uur gemacereerd alvorens persing en vinificatie op lage temperatuur.

Prijs vanaf € 7,55

La Torre Negroamaro, "Degli Uccelli" Salento IGP La Torre, Puglia

Negroamaro is de emblematische druivensoort van de regio Apulië. De druiven worden geoogst en vervolgens gevinifieerd in een moderne kelder om het beste in ze naar boven te halen.

Prijs vanaf € 7,55

La Torre Primitivo di Manduria DOC, Vigna Federico II La Torre, Puglia

Deze appellatie is de meest gereputeerde in deze regio en de primitivo druif is hun paradepaardje. Deze wijn werd 8 maanden op eiken houten vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 12,35

Curious Donkey, Susumaniello, IGP Salento La Torre, Puglia

Susumaniello komt van «somarello» (ezels) want de druiven worden «geladen zoals». Deze druif is minder bekend dan primitivo of negroamaro maar is het speerpunt van de oenologische heropleving van Puglia.

Prijs vanaf € 13,95