Le Cellier des DemoisellesHet is het verhaal van een enthousiast kelder dat we al sinds 1914 beheren. Onze naam, Cellier des Demoiselles, is een eerbetoon aan de jonge vrouwen van het dorp die tijdens de Eerste Wereldoorlog niet alleen hun mannen vervingen die naar het front waren gegaan, maar ook een grote invloed hadden op onze geschiedenis. We zijn een coöperatie van wijnbouwers, met een vijftiental gezinnen. Ieder van ons heeft de mogelijkheid om zijn eigen wijn te ontwikkelen, individueel of collectief, onder het label "Cellier des Demoiselles". We ontwikkelen ons gevoel van onafhankelijkheid, we zijn klein tussen de groten en daar zijn we trots op. We zetten ons in voor een ecologisch verantwoorde aanpak, met de geleidelijke invoering van de labels BIO, HVE en duurzame ontwikkeling (ISO 26000). We maken niet alleen wijnen, we maken wijnen met waarden. Kortom, onze medewerkers en wijnmakers werken hard en serieus, zonder ooit de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Het draait allemaal om passie, de kunst van het tafelen en epicuristische gezelligheid, zeggen ze met een glas in de hand.
Bourboulenc, IGP D'OC, Cellier des Demoiselles

Bourboulenc, IGP D'OC, Cellier des Demoiselles Le Cellier des Demoiselles

Dit kleine kelder in het hart van de Corbières werd in 1914 opgericht door jonge vrouwen die van hun mannen werden gescheiden door de oorlog. Vandaag de dag zijn de 8 families die deel uitmaken van de coöperatie toegewijd aan een HVE en biologische aanpak en hebben ze elk hun eigen cuvées. Deze cuvée komt bijvoorbeeld van de familie Marserou, waar de broers en zussen hard werken op het land in naam van het erfgoed, de schoonheid en de belofte van morgen.

Prijs vanaf € 7,65

Vieux Carignan, IGP d'Oc, Cellier des Demoiselles Le Cellier des Demoiselles

De Carignan is de favoriete druivensoort van de familie Marserou. Sinds het begin in 1917 brengen ze de druiven naar hun kleine coöperatie. De oude wijnstokken van meer dan 50 jaar groeien op droge gronden, geslagen door de wind. Ze cultiveren het met liefde en veel zorg, geërfd van hun grootvader.

Prijs vanaf € 7,65