Mas la Chevalière, LarocheMas la Chevalière, is veel meer dan 20 jaar geschiedenis. De oorsprong van Mas la Chevalière in de Languedoc is monsieur Chevalier, banketbakker en parfumeur... een schepper van aroma’s, die in 1819 de eerste wijnstokken op het domein plantte. Laroche is sinds 1996 eigenaar van Mas La Chevalière, met twee unieke terroirs van in totaal meer dan 40 ha: de wijngaard Roqua Blanca is gewijd aan de rode druivensoorten en op Peyroli is de chardonnay heer en meester. De filosofie van Laroche is bijzondere aandacht en zorg te schenken aan de identiteit van elk terroir, zodat deze steeds herkenbaar zijn in het glas. De belangrijke plaats die wordt gegeven aan het ecologisch evenwicht is een fundamenteel punt om de duurzaamheid van dit erfgoed met zijn wijngaarden te bevorderen. Laroche heeft zichzelf geëngageerd om het land, de wijnbouwers en het milieu te respecteren.
Rosé de la Chevalière, IGP d'Oc, Laroche

Rosé de la Chevalière, IGP d'Oc, Laroche Mas la Chevalière, Laroche

Net als deze fles ontdek je sprankelende aroma's en smaken. Dit is een selectie van terroirs uit de Orbvallei boven Béziers, waar al sinds de Oudheid wijn wordt bereid. Het is een omgeving die al lang gevormd en gecultiveerd wordt op het veranderende ritme van de landschappen. Dankzij het microklimaat kunnen de druiven volledig rijpen zonder hun frisheid te verliezen.

Prijs vanaf € 8,35

Chardonnay & Terret, IGP d'Oc, Laroche Mas la Chevalière, Laroche

De Orbvallei heeft een microklimaat waardoor de druiven volledig kunnen rijpen zonder aan frisheid in te boeten. Het is een uitstekend terroir voor Chardonnay. Terret, een typische Languedoc variëteit die gewaardeerd wordt om zijn delicatesse, komt uit het Bassin de Thau.

Prijs vanaf € 8,35

Merlot & Grenache, IGP d'Oc, Laroche Mas la Chevalière, Laroche

De druiven die gevinifieerd worden in La Chevalière komen uit de Orb-vallei, waar het microklimaat ervoor zorgt dat de druiven volledig kunnen rijpen zonder hun frisheid te verliezen. De rode wijnen zijn altijd soepel en dicht. Tijdens de vinificatie wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de wijn resoluut zacht en fruitig is.

Prijs vanaf € 8,35