Nuraghe Supramonte, SardegnaDit domein ligt binnenin de Supramonte, een bergmassief van 35.000 ha, die een brede kuststrook vormt en zich uitstrekt van het midden naar het westen van het eiland. Nuraghe dankt zijn oorsprong aan de overblijfselen van de Nuraghic geschiedenis (tussen 1800 en 300 voor Christus). Dit kan je zien aan de conische torens in de vorm van een afgeknotte kegel. Net als vele andere Italiaanse regio’s heeft Sardinië kunnen profiteren van duidelijke kwalitatieve verbeteringen. Van de bodem, het klimaat en de druivensoorten, twee zeer bekende zijn de vermentino, ook wel bekend als rolle in de Provence, en de cannonau, lokale naam voor grenache. Het zijn zonovergoten wijnen, helder, fruitig, en heerlijk fris.
Vermentino di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte

Vermentino di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte Nuraghe Supramonte, Sardegna

De Vermentino druif is de meest verbouwde witte variëteit op Sardinië, dankzij de kwaliteit van de wijnen die deze druif produceert op vulkanische bodems, met behoud van frisheid.

Prijs vanaf € 8,20

Cannonau di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte Nuraghe Supramonte, Sardegna

Cannonau is de emblematische lokale druivenvariëteit, verwant aan Grenache, die voornamelijk staat aangeplant op vulkanische bodems in het oosten van Sardinië. Deze regio is bezaaid met oude kegelvormige torens bekend als "nuaghere", daterend uit de Bronstijd.

Prijs vanaf € 8,95