Oude VENETO => GC

Bosco del Merlo, Veneto

De familie Paladin hecht zeer veel belang aan onderzoek, toewijding en respect voor traditie en ze passen deze waarden dan ook volledig toe op dit domein dat sinds 1988 in familiebezit is. Onderzoek, naar talrijke studies op gebied van wijnstokken, druivelaars en oenologie (vinificatie aangepast aan de druivenrassen), in samenwerking met verschillende universiteiten. Toewijding, omdat de hele familie voor 100% betrokken is in de wijngaard en de wijnproductie. Zij waken over het welzijn van de wijnstokken (footprint en ecologisch programma) in symbiose met het rurale en pastorale landschap. En op hun beurt worden ze hiervoor vergoed door de natuur. Traditie, voor het behoud van bepaalde oudere percelen, een manuele oogst en andere fijne details die sinds de Romeinse tijd ongewijzigd zijn gebleven en dit alles gecombineerd met een moderne en verzorgde oenologie. Van grondstof tot goddelijke nectar en dit door familiale toewijding, onderzoek en het intelligente gebruik van nieuwe technologieën met behoud van traditie. Het gamma witte en rode wijnen van het domein Bosco del Merlo wordt aangevuld met 's werelds meest gewaardeerde wijn van Veneto : Prosecco.

Cantine Bertani (Since 1854)

Bertani "De expressie van een unieke stijl". Bertani behoort tot de top van de Veronese wijnbouw. Deze producent heeft sinds 1857 zonder onderbreking geijverd voor innovatie, met respect voor authenticiteit en traditie. De oprichter en tevens vrijheidsstrijder, zocht zijn toevlucht in Bourgogne onder de bescherming van Dr. Jules Guyot (bekend om zijn wetenschappelijk werk in de wijnbouw en oenologie). Na de Italiaanse eenmaking, keerde hij met een vernieuwende know-how terug naar zijn vaderland, meer bepaald naar Grezanna in de Valpantena vallei ten noorden van Verona. Vervolgens verwierf Bertani een prestigieus domein in Valpolicella Classico: Tenuta Novara. Het is hier dat men de beroemde Amarone wijnen produceert van zorgvuldig geselecteerde corvina druiven die op terrassen geteeld worden. Vanaf het prille begin kennen deze wijnen reeds een zeer groot succes! Naast respect voor traditie en authenticiteit, neemt Bertani vooral de tijd om bepaalde zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traditioneel drogen op houten rekken. Het indrogen van de druiven gedurende 4 maanden in de historische zolders van het domein levert meer concentratie op en zorgt voor een rijkere Amarone stijl. Een lange veroudering van minimum 6 jaar in houten vaten en een rijping op fles van 2 jaar is vereist voordat hij op de markt gebracht wordt en tot iconische wijn evolueert. Een van hun specialiteiten is de mythische 'secco Bertani', die gerijpt wordt in vaten van kastanje- en kersenhout. Deze wijnen van hoge authenticiteit, waren vroeger enkel voor de monarchie bestemd en behoren vandaag nog steeds tot de beste wijnen van de appellaties rond de stad Verona.

Paladin, Veneto

De familie Paladin hecht zeer veel belang aan onderzoek, toewijding en respect voor traditie en ze passen deze waarden dan ook volledig toe op dit domein dat sinds 1988 in familiebezit is.Onderzoek, naar talrijke studies op gebied van wijnstokken, druivelaars en oenologie (vinificatie aangepast aan de druivenrassen), in samenwerking met verschillende universiteiten.Toewijding, omdat de hele familie voor 100% betrokken is in de wijngaard en de wijnproductie. Zij waken over het welzijn van de wijnstokken (footprint en ecologisch programma) in symbiose met het rurale en pastorale landschap. En op hun beurt worden ze hiervoor vergoed door de natuur.Traditie, voor het behoud van bepaalde oudere percelen, een manuele oogst en andere fijne details die sinds de Romeinse tijd ongewijzigd zijn gebleven en dit alles gecombineerd met een moderne en verzorgde oenologie. Van grondstof tot goddelijke nectar en dit door familiale toewijding, onderzoek en het intelligente gebruik van nieuwe technologieën met behoud van traditie.Het gamma witte en rode wijnen van het domein Bosco del Merlo wordt aangevuld met 's werelds meest gewaardeerde wijn van Veneto: Prosecco.