Porto Barros (Since 1913)Elk talent heeft zijn eigen verhaal: een ontdekkingsreis, verbeteringen en uiteindelijk de bevestiging. In 1913 opgericht door de familie Barros, is dit huis vandaag een referentie in de kunst van het maken van Port-wijnen en hun vakmanschap komt ook tot uiting in hun DOC Douro wijnen. In haar meer recente geschiedenis werd Barros opgenomen binnen de groep Sogevinus, gespecialiseerd in Port-wijnen, gericht op excellentie en kwaliteit met behoud van het beste: traditie en haar waarden. De Quinta S. Luiz, eigendom van Barros en gelegen op de linkeroever van de Rio Douro (dorp Tabuaço), vertegenwoordigt 125 ha puur talent. Al meer dan honderd jaar, trekt Barros zijn essentie aan de diversiteit van de klimatologische omstandigheden in deze regio. Een paar woorden over de Portos Barros: de witte port met haar gouden kleur, toont aroma’s van fruit en bloemen. De smaak is fris en zacht, vol harmonieuze elegantie. De Ruby, intens van kleur, met fruitige, jonge aroma’s, is opmerkelijk vol en persistent in de mond. De eerder bruin getinte Tawny, onthult aroma’s van gedroogd fruit met nuances van pittige kruiden, ondersteund door de houtlagering. Dit zijn complexe en boeiende wijnen, met een fijne en evenwichtige smaak. Barros, een van de meest prestigieuze huizen in Porto, is vooral gekend om haar Colheitas. Vele prijzen en medailles getuigen van deze historische verzameling van onberispelijke, Portugese smaken.
Porto Barros Tawny

Porto Barros Tawny Porto Barros (Since 1913)

Deze wijn is, samen met de 10 Year Old, echt de specialiteit van Barros, een van de weinige huizen met Portugese oorsprong. Tawny is de best verkochte port ter wereld. Hij wordt tussen de 3 en 5 jaar gerijpt in vaten (pipa's) om hem de tawny kleur en smaak te geven die zijn naam en stijl bepalen.

Prijs vanaf € 12,40

Porto Barros White Porto Barros (Since 1913)

Witte port, een weinig bekende en weinig geserveerde delicatesse, impliceert net als rode port dat het zoet is. De productie van witte port verschilt echter doordat de witte druivensoorten meer bloemige aroma's bieden en de rijping minder oxidatief is. Het biedt een breed spectrum aan gastronomische en zelfs mixologische mogelijkheden.

Prijs vanaf € 12,40

Porto Barros Ruby Porto Barros (Since 1913)

Ruby" is een blend van jonge wijnen waarvan de gisting is gestopt door toevoeging van alcohol. De wijn rijpt vervolgens minimaal 3 jaar in roestvrijstalen vaten en een deel van de tijd in houten vaten voordat hij wordt gebotteld.

Prijs vanaf € 12,40

Porto Barros Late Bottled Vintage Porto Barros (Since 1913)

Wat je moet weten over deze "LBV" is dat de druivensoort wordt gekozen op basis van het eindproduct dat moet worden verkregen. Hier zijn er meer Touriga National en Touriga Franca druiven van de terrassen langs de Douro op een hoogte van 600 meter. De druiven worden ontsteeld, gevinifieerd tot er nog maar 100 gram suiker over is en dan wordt er alcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. De jonge port brengt vervolgens minimaal 4 en maximaal 6 jaar door in vaten om de kwalificatie "late bottle vintage" of LBV te krijgen. Hij kan jarenlang worden bewaard maar moet binnen 2 tot 4 maanden na opening worden gedronken.

Prijs vanaf € 22,55

Porto Barros Tawny 10 Years Old Porto Barros (Since 1913)

Barros staat bekend om zijn voorraad portwijn in vaten, met een ongelooflijke collectie die teruggaat tot het oogstjaar 1900. Sindsdien hebben ze de productie van 10 en 20 jaar oude wijnen onder de knie gekregen. Deze '10 jaar oude' is het resultaat van het mengen van wijnen die gemiddeld tien jaar in vaten hebben gerijpt. Hij bestaat bijvoorbeeld voor 50% uit 9 jaar oude wijnen en voor 50% uit 11 jaar oude wijnen. De blend moet worden voorgelegd aan en goedgekeurd door een proefpanel, dat toestemming geeft om hem te verkopen onder het 10-jaar oude label.

Prijs vanaf € 24,55

Porto Barros Colheita Porto Barros (Since 1913)

Een Colheita port heeft minstens 7 jaar doorgebracht in "pipas", de naam voor Portugese vaten. Je zou kunnen zeggen dat Colheitas de specialiteit van Barros zijn. Barros heeft de grootste voorraad oude jaargangen in Porto. Ze bottelen vandaag de dag nog steeds vooroorlogse jaargangen. Op de achterkant van elke fles staat het botteljaar, het verschil tussen colheita en botteljaar geeft het aantal jaren dat de wijn in vaten is bewaard.

Prijs vanaf € 26,75

Porto Barros Tawny 20 Years Old Porto Barros (Since 1913)

Deze port heeft gemiddeld 20 jaar in vaten doorgebracht in de kelders van Barros in Vila Nova de Gaia, tegenover de stad Porto. Barros is een van de weinige huizen van Portugese afkomst die een enorme voorraad oude jaargangen port heeft. Het zijn deze oogsten, of 'colheitas', die worden gemengd om deze '20 jaar oude' te maken.

Prijs vanaf € 56,85

Porto Barros Vintage "Quinta da Galeira" Porto Barros (Since 1913)

Vintage is het summum van de hiërarchie in portwijn. Het rijpt 2 tot 4 jaar in vaten en wordt dan gebotteld met een lange kurk, zodat het lang in je eigen kelder kan rijpen. Hij komt altijd uit een goed jaar. Rijk, geconcentreerd, pittig. Aan kwaliteitswijnen geen gebrek!

Prijs vanaf € 61,60

Porto Barros, Special Edition 102 Years Porto Barros (Since 1913)

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum lanceerde Barros deze speciale editie. De wijn heeft meer dan 100 jaar in vaten gelegen!

Prijs vanaf € 350,60