Remoissenet Père & FilsHet huis Remoissenet Père & Fils, gevestigd in het historische centrum van Beaune, is van oudsher een aanhanger van verantwoorde wijnbouw en beperkte opbrengsten. Roland Remoissenet besluit in 2004 om zijn levenswerk over te dragen aan de voormalig directeur van het huis Jadot, Bernard Repolt. Bijzonder gehecht aan het «terroir», evenals zijn œnoloog, Claudie Jobart, dochter van Laurence Jobart, die 30 jaar de œnoloog was bij Drouhin. Het huis Remoissenet beheert 40 ha wijngaarden in de Côte de Beaune, Côte de Nuits en de Côte chalonnaise en bezit 13 ha wijngaarden waaronder gereputeerde percelen in de Beaune Premier Cru. De wijnen geproduceerd door het tandem Bernard - Claudie getuigen van grote precisie, vertegenwoordigen het terroir en worden met uiterste zorg voor kwaliteit gebotteld door het huis. Bernard Repolt houdt ervan om het weer als zijn bijzondere partner te beschouwen ...
Saint-Romain, Remoissenet Père & Fils

Saint-Romain, Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Saint-Romain is minder bekend dan de aanpalende appellatie meursault en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kliffen. De bodem zorgt hier voor mineraliteit en complexiteit in deze wijn, die in eikenhouten vaten gerijpt werd (waarvan een gedeelte op nieuwe vaten). Een wijn met een mooie lange vettige, zalvende afdronk.

Prijs vanaf € 34,30

Savigny les Beaune AOC, Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Tussen Aloxe - Corton en Beaune liggen de Savigny percelen, eigendom van la Maison Remoissenet en die slechts 1.500 flessen opleveren. De wijn wordt op een 5-tal eikenhouten vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 37,95

Gevrey-Chambertin, Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Gemaakt van prachtige percelen, eigendom van la Maison Remoissenet. Deze gevrey-chambertin werd op traditionele wijze gevinifieerd met een lagering van 16 maanden op eikenhouten vaten.

Prijs vanaf € 63,50

Meursault Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Een kleine productie van slechts 12 vaten. Schitterende goudgele kleur met een minerale neus die subtiel gekenmerkt wordt door zijn rijping in vaten. Rijk, krachtig en complex in de mond, met hints van toast.

Prijs vanaf € 88,25

Puligny Montrachet, Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Deze appellation van 191 hectare dateert uit 1937 en is zonder twijfel de meest perfecte expressie van Chardonnay in Bourgogne. Maar het is niet gratis... Om een grotere zuiverheid te bereiken, betaalt Remoissenet zijn wijnboeren een vaste prijs per hectare in plaats van per kilo. Dit maakt het mogelijk om alleen het beste te selecteren, zonder je zorgen te maken over opbrengstverlies.

Prijs vanaf € 98,40

Chambolle-Musigny 1er Cru, Aux Echanges, Remoissenet Père & Fils Remoissenet Père & Fils

Het perceel "Les Échanges" ligt ten zuiden van het dorp op een steenworp van Clos de Vougeot. Maison Remoissenet gebruikt slechts 5 vaten die gedurende 18 maanden gerijpt worden. Het is een delicate, fijne en sensuele wijn.

Prijs vanaf € 117,75