Retablo Feudi di Castellazzo, SiciliaIn de buurt van Trapani, aan de westkust van Sicilië, ligt de wijngaard Feudi di Castellazzo, Retablo. Een team op hoog niveau, gedirigeerd door Salvino Croporotta rechtstreekse familie van de Baronnen Spano, poduceert er volgens de regels van de biologische landbouw. Met de namen van de wijnen wordt hulde gebracht aan de geschiedenis van het eiland, vernoemd naar de mythische personages van de Siciliaanse cultuur. Sarenas : figuur uit de oude mythologie, half vrouw, half vis, beschreven in de Odyssee van Ulysse (Homeros). Sollazzo : de naam gegeven aan de prachtige tuinen, plaats voor meditatie en romantiek, de trots van de rijke en machtige Byzantijnse adel. Floriant : Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.
COSI È Rosso, Nero d'Avola Bio, IGP Sicilia

COSI È Rosso, Nero d'Avola Bio, IGP Sicilia Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Cosi É betekent "zoals u wilt". De nero d'avola druif is wijdverspreid in Sicilië maar is eigenlijk afkomstig uit de regio Trapani.

Prijs vanaf € 8,35

Sarenas, Grillo Bio, DOC Erice, Feudi di Castellazzo Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

In Siciliaanse legenden komen de Sarena's (Sirenen) met hun verleidelijke charme uit het water om mannen te verleiden en hun toekomst te voorspellen.

Prijs vanaf € 9,95

Sollazzo, Nero d'Avola, IGP Sicilia Bio, Feudi di Castellazzo Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Sollazzo komt uit het Latijn en verwijst naar de tuinen van verfijnde Siciliaanse paleizen, met hun overvloedige vegetatie, citrusvruchten, bloemen en palmbomen, waar het geluid van fonteinen te horen is.

-15,00 %

Floriant, Cabernet & Syrah Bio, IGP Sicilia, Feudi di Castellazzo Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

De naam Floriant is die van de Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.

Prijs vanaf € 12,55