Toscana

La Macinaia

Karel De Gucht is sinds 2000 eigenaar van een prachtig Toscaans domein : La Macinaia dat zich in San Vincenti, in de buurt van chianti classico situeert. Als echte wijnliefhebber en met 5,80 ha wijngaarden rondom zijn woning, besloot hij zonder al te veel aarzeling om er zijn eigen wijnen te produceren. Bijgestaan door een lokale oenoloog produceert hij intussen 3 wijnen op basis van sangiovese en een aangepaste vinificatie : een rosso toscano die jong en fris is, een chianti classico met 12 maanden vatrijping en de chianti classico riserva, die 24 maanden op eiken vaten van 500 L verouderd werd.

San Leonino

Het landgoed werd in 1994 aangekocht door de familie Angelini, die ook Bertani en Fazi Battaglia bezit. Vandaag bestrijkt het wijndomein San Leonino een gebied van 52 ha wijnstokken, gelegen in de gemeente Castellina in Chianti (tussen Firenze en Siena). Het dankt zijn naam aan de romaanse kerk "San Leonino" en inspireerde tevens het logo op de klokkentoren van deze kerk. De hele filosofie van dit wijndomein is erop gericht om authenticiteit te bewaren, door het gebruik van de sangiovese druif en met behoud van een frisse en klassieke stijl.

Tenuta Trerose, Vino Nobile di Montepulciano

Tenuta Trerose is eigendom van de familie Angelini, industriëlen die actief zijn in de farmaceutische sector. Zij kochten 170 hectare, waarvan 70 hectare wijngaarden beplant met prugnolo gentile (de traditionele naam voor sangiovese) op het veld dat de naam Santa Caterina draagt. In 1994 investeerden zij enorme bedragen in nieuwe installaties en alles wat nodig was om uitmuntende wijnen te creëren. De prachtige 16e eeuwse villa kijkt uit over de prachtige wijngaarden. In de kelders bevinden zich talrijke eikenhouten vaten waarin de wijnen geduldig rijpen.

Villa Poggio Salvi, Toscana

De naam Villa Poggio Salvi vindt zijn oorsprong in de "vruchtbare helling" gaande van de top van Montalcino en die zich uitstrekt naar de Tyreense zee. De mensen uit de regio van Maremma werden altijd aangetrokken door deze mooie ligging, waar een pure lucht heerst (eikenbossen en mediterraanse vegetatie). Sinds de XVIe eeuw vindt men hiervan sporen terug in de archieven van Montalcino. Villa Poggio Salvi bezit vandaag 23 ha wijngaard met sangiovese grosso als beplanting. Nabij Montalcino bezit Villa Poggio Salvi 20 ha binnen de appelatie chianti colli senesi en nog eens 3 ha te Scansano met de appelatie morellino.