Vignerons ArdéchoisDe Ardèche, omgeven door natuurlijke grenzen tussen de Rhône en de Cevennen, bestaat uit landschappen waar grotten, rivieren, bergen en pittoreske dorpjes elkaar ontmoeten. De wijnstokken groeien op gemiddelde hoogte tussen een mediterrane hemel en een zeer gevarieerde bodem op het punt van het geologische leven. Zo zijn de terroirs Gravettes, Grès de Trias en Buis d'Aps in symbiose met hun eigen druivenrassen; chardonnay, viognier, pinot noir … Elk druivenras heeft zo zijn eigen terroir. De productie beperkt zich tot 45 hl/ha en meer bepaald voor de viognierdruif tot 35 hl/ha. Daarnaast draagt de lang bestudeerde vinificatie bij tot de kwaliteit van deze wijn en staan de wijnboeren in de Ardèche hiermee bovenaan de lijst van wijnproducenten van dit druivenras.
Chardonnay "les Gravettes" IGP d'Ardèche

Chardonnay "les Gravettes" IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Het grind dat bestaat uit witte stenen die de bodem op de klei- en kalksteenplateaus van de Ardèche ontsluiten, geven de chardonnaydruif een uitzonderlijk terroir.

-15,00 %
Nu aan € 8,16

Pinot Noir, Buis d'Aps, IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Buis d'Aps, een plaats in de gemeente Alba la Romaine, heeft een terroir van klei en kalk, op hellingen waar pinot noir perfect gedijt.

Prijs vanaf € 9,60

Syrah "Basalte du Coiron", IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Deze cuvée komt uit het zuidoosten van de Ardèche, op het dorp Alba la Romaine op basaltbodem die tegen het Coiron-massief leunt.

Prijs vanaf € 9,60

Sauvignon "Sarrasine", IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

Sarrasine is een veldnaam van een koele vallei op de gemeente Berrias-et-Casteljau. Alleen de eerste gisting wordt nagestreefd met strikte temperatuurcontrole en rijping op de gisten gedurende enkele maanden om de textuur en aroma's van de druivensoort te extraheren. Dit is het resultaat van 5 jaar studie met het team van Dubourdieu, overgenomen door Valérie Lavigne.

Prijs vanaf € 9,60

Viognier "Grès du Trias" IGP d'Ardèche Vignerons Ardéchois

In de Ardèche heeft viognier een uniek expressieveld gevonden.

-15,00 %
Nu aan € 8,93