Villa Poggio Salvi, ToscanaDe naam Villa Poggio Salvi vindt zijn oorsprong in de "vruchtbare helling" gaande van de top van Montalcino en die zich uitstrekt naar de Tyreense zee. De mensen uit de regio van Maremma werden altijd aangetrokken door deze mooie ligging, waar een pure lucht heerst (eikenbossen en mediterraanse vegetatie). Sinds de XVIe eeuw vindt men hiervan sporen terug in de archieven van Montalcino. Villa Poggio Salvi bezit vandaag 23 ha wijngaard met sangiovese grosso als beplanting. Nabij Montalcino bezit Villa Poggio Salvi 20 ha binnen de appelatie chianti colli senesi en nog eens 3 ha te Scansano met de appelatie morellino.
Caspagnolo, Chianti dei Colli Senesi  DOCG, Villa Poggio Salvi

Caspagnolo, Chianti dei Colli Senesi DOCG, Villa Poggio Salvi Villa Poggio Salvi, Toscana

Deze chianti, gemaakt van de traditionele Toscaanse druivensoort sangiovese, aangevuld met 10% merlot, is afkomstig van een wijngaard in Montereggione op 10 km afstand van het mooie Sienna.

Prijs vanaf € 10,55

Rosso di Montalcino DOC, Villa Poggio Salvi Villa Poggio Salvi, Toscana

De "Rosso" is afkomstig uit dezelfde appellatie en gemaakt van dezelfde druif (sangiovese) als zijn grote broer Brunello. Hij werd verplicht gedurende 12 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 18,95

Brunello di Montalcino DOCG, Villa Poggio Salvi Villa Poggio Salvi, Toscana

De wijngaard is gelegen in de buurt van het mooie dorp Montalcino op een zuidwestelijke helling waar het geniet van een mergel bodem. Er wordt 100% sangiovese gebruikt, wat resulteert in een krachtige tanninerijke wijn, verzacht door de veroudering van 30 maanden op eiken vaten.

Prijs vanaf € 37,95

Brunello di Montalcino "Pomona" DOCG, Villa Poggio Salvi Villa Poggio Salvi, Toscana

Na meer dan een decennium van nauwgezette analyse van hun eigendom op verschillende niveaus; geologisch, topografisch, microklimatologisch... terwijl de resultaten werden geverifieerd door middel van vinificatie per perceel, was het mogelijk om het eigendom te begrijpen. Eén perceel, veruit superieur aan de anderen, verdiende echter de Cru-status omdat het de beste kenmerken heeft van een Brunello di Montalcino. De Ponoma op het etiket is het embleem van het landgoed.

Prijs vanaf € 69,55