Vin de France

Bouchard-Aîné & Fils, Vins de France

Al meer dan 250 jaar maakt Bouchard Aîné & Fils wijnen met een constante zoektocht naar perfectie. Deze kennis past de eigenaar eveneens toe voor eenvoudige wijnen, afkomstig uit Frankrijk, het land van zon, wind en karakter. De familie Boisset, eigenaar van Bouchard Aîné & Fils, heeft geïnvesteerd in een bottelarij in het centrum van Quincié in Beaujolais om zeker te zijn van een perfecte botteling. Om de kwaliteit van de bevoorrading te waarborgen namen ze het huis Skalli & Fortant de France over en daarmee haalden ze meteen ook alle expertise in huis van de uitvinder van de cépage-wijnen in Frankrijk.

Grandin, Méthode Traditionnelle (Since 1886)

In 1886 lanceerde Henri Grandin de elegante mousserende wijn die nog steeds zijn naam draagt. Hij was een wijnminnende notaris die trouwde met een jonge vrouw van wie de familie wijnkelders en een landgoed in Ingrandes-sur-Loire bezat. Hij werd snel succesvol, zowel in Parijs als in het buitenland. Vandaag wordt Grandin geproduceerd in Nuits-St Georges door Boisset. Marcel Combes, de technisch directeur, heeft bijna niets veranderd aan de samenstelling van deze cuvée. Hij rijpt nog steeds 9 maanden op lat, maar deze keer in de Bourgogne. Op een steenworp van de afrit van de snelweg kunt u het "Imaginarium" bezoeken, een uitzonderlijk levend museum waar u bijna alles over bubbels leert.

La Tournée, Ferraton Père & Fils

La Tournée is een eerbetoon aan de bistro's die in de 20e eeuw in Frankrijk bloeiden in de steden en op het platteland. Deze plaatsen van leven en gezelligheid, die een centrale rol hebben gespeeld en nog steeds spelen in het sociale leven van onze streken. Dit zijn wijnen voor een onmiddellijk plezier, die in hun aroma's de grote druivenrassen van de Rhône onthullen: Grenache, Syrah, Viognier. Eenvoudig en authentiek, zoals de momenten van delen of de keuken waarmee ze gepaard gaan.