Viñedos de Alfaro, RiojaZe zijn modern, fruitig, zonder overdreven houtgebruik... Deze kleine bodega ligt in het uiterste zuidoosten van Rioja, de oostelijke regio van de appellatie die bekend staat voor de productie van uitzonderlijke grenache. De wijnmakerij bestaat al heel lang, maar heeft sinds de overname door het grootste ciderhuis van Asturië, "El Gaitero", een grote kwalitatieve verandering ondergaan. In 2019 werd alles geüpgraded. Het motto is "raíces, terruñio y passión" wat "roots, terroir en passie" betekent. Een echte bezieling om de wijngaard en zijn potentieel te optimaliseren. In de eerste plaats willen ze milieuvriendelijk zijn door een beleid van minimale interventie toe te passen. Ten tweede koopt deze bodega geen druiven aan: ze produceert alleen wijn met de druiven afkomstig van haar eigen wijngaarden (een zeldzaam verschijnsel in Rioja). De bodega, gelegen aan de voet van de Sierra de Yerga, op de kruising van de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee, laat ons kennis maken met moderne, fruitige wijnen in een "natuurlijke" geest, zonder overdreven houtgebruik of flessen voorzien van gouden netjes.
Rioja Blanco, Real Agrado

Rioja Blanco, Real Agrado Viñedos de Alfaro, Rioja

Van pure viura gemaakt. Het druivenras wordt aangeplant op een hoogte van 600 meter om de wijn frisheid te geven. De oogst gebeurt handmatig.

Prijs vanaf € 8,40

Rioja Rosado, Real Agrado Viñedos de Alfaro, Rioja

Gemaakt van grenache-druiven die 18 jaar geleden werden aangeplant. Gevinifieerd volgens "saignée" methode (een maceratie van ongeveer vier uur), op lage temperatuur.

Prijs vanaf € 8,40

Rioja Joven, Real Agrado Viñedos de Alfaro, Rioja

Assemblage van grenache en tempranillo van respectievelijk 18 en 45 jaar oude wijnstokken, gevinifieerd door carbonische maceratie (vinificatie van hele druiventrossen) om hun aromatische potentieel maximaal te ontwikkelen.

Prijs vanaf € 8,40

Rioja Crianza, Real Agrado Viñedos de Alfaro, Rioja

Gelijke delen tempranillo en grenache voor deze rode die 12 maanden in vaten van Amerikaans en Frans hout verbleef.

Prijs vanaf € 12,20

Rioja Reserva, Real Agrado Viñedos de Alfaro, Rioja

Deze wijn wordt gemaakt van de vier emblematische druivenrassen van de appellatie en is 18 maanden gerijpt in Amerikaanse (70%) en Franse (30%) eikenhouten vaten.

Prijs vanaf € 16,50