Vouvray, Domaine de la Rouletière, Jean-Marc GiletLa Rouletière ligt op een stenige heuvel in de gemeente Parçay-Meslay, in de buurt van Tours, op de rechteroever van de Loire. De kelder is uitzonderlijk: 800 m lang op 2 niveaus, ingegraven in de tufeau, een soort kalksteenrots, en het is hier dat de allereerste Vouvray brut van het dorp werd gemaakt. Vandaag beheren Jean-Marc en zijn vrouw Théodora het domein met passie. Zij hebben dezelfde wens, namelijk een schonere landbouw, waardoor zij bijdragen tot de bescherming van het milieu en het behoud van de planeet. 27 hectare op de wereldschaal is niet veel, maar het is belangrijk! Biologische landbouw is veel werk, meer dan vroeger, maar ze zijn er trots op meer natuurlijke wijnen van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden.
Vouvray Sec, "les Perruches" Jean-Marc Gilet

Vouvray Sec, "les Perruches" Jean-Marc Gilet Vouvray, Domaine de la Rouletière, Jean-Marc Gilet

Les Perruches is een landgoed op een helling waar de witte chenindruif groeit heeft een ondergrond van tufsteen (wit krijt). De druiven worden met de hand geoogst, gevolgd door een langzame persing en vinificatie in kelders die in de rots zijn uitgehouwen. 20% van de wijn wordt bewaard in eiken vaten.

-15,00 %

Vouvray demi-sec "Argiles Rouges" Jean-Marc Gilet Vouvray, Domaine de la Rouletière, Jean-Marc Gilet

Deze cuvée weerspiegelt de ware identiteit van de terroir van Aubuis (klei-kalksteen) die de kracht van deze halfdroge wijn maakt. De langzame vinificatie van met de hand geoogste druiven bij volle rijpheid worden voor een deel in thermo-gereguleerde kuipen gevinifieerd en voor een ander deel in eiken vaten die battonage ondergaan. De 25 g/l natuurlijke suikers verzachten de natuurlijke frisheid van de Chenin.

Prijs vanaf € 13,65

Vouvray Brut Bio, Jean-Marc Gilet Vouvray, Domaine de la Rouletière, Jean-Marc Gilet

De druiven komen van kalkbodems die "perruche" worden genoemd (vuursteenhoudende klei die het minerale karakter geeft). Hier is de eerste Vouvray brut van het dorp geboren. De wijn gist 5 maanden op de droesem om het bouquet te verkrijgen. Daarna verfijnt de tweede gisting van 18 maanden op lat de bubbel en geeft elegantie en fruit voor een optimaal resultaat.

Prijs vanaf € 16,55