Weingut Crass, RheingauIn het hart van de Rheingau, in Eltville-Erbach, produceert de familie Crass al 400 jaar wijn. In 2014 nam Matthias de teugels over en is vastbesloten om het familiedomein in de elite van Rheingau-wijnen te brengen. Hij verbetert de teelt van de wijnstokken, het oogstproces en het wijnmaken, waarin hij zee bekwaam blijkt te zijn. Hij opende een vinotheek en een restaurant in het historische huis, omgeven door een prachtig park. Het landgoed heeft 7,5 ha met voornamelijk Riesling en Pinot Noir (Spätburgunder). Het domein Crass is een uitstekend voorbeeld om kennis te maken met Duitse wijnen.
Spätburgunder trocken, Weingut Crass, Rheingau

Spätburgunder trocken, Weingut Crass, Rheingau Weingut Crass, Rheingau

Spätburgunder is niets meer of minder dan pinot noir, hetzelfde als in de Bourgogne, maar in Duitsland is hij vaak fruitiger en soepeler dan in de Bourgogne.

Prijs vanaf € 13,25

Erbacher Michelmark,Spätburgunder trocken, Weingut Crass Weingut Crass, Rheingau

Spätburgunder is een Duitse pinot noir, maar deze wijn is krachtiger dan gewoonlijk. "Michelmark" is een soort wijnklassement dat zij "Qualitätswein" noemen in de categorie "Lagenwein".

Prijs vanaf € 19,15

Riesling Siegelberg, trocken, Weingut Crass Weingut Crass, Rheingau

De Riesling wordt met grote zorg geteeld. Het is een premium Riesling afkomstig van de Siegelsberg in Erbach, een van de beste wijngaarden in de Rheingau. Om deze uitstekende wijngaard optimaal tot zijn recht te laten komen, worden alleen de beste druiven geselecteerd voor deze wijn. Bijzonderheden: selectief handgeplukt en twee derde van de oogst rijpt in roestvrij staal en een derde in eikenhouten vaten.

Prijs vanaf € 22,45