Duitsland
Het waren de Romeinen die als eerste wijnstokken hebben aangeplant op de oevers van de Moezel en de Rijn. Vandaag is Duitsland, met iets meer dan 100.000 hectare, vooral bekend omwille van zijn grootse droge witte wijnen (trocken), gemaakt van riesling, de onbetwiste koning van de Duitse druiven.
Deze biologische wijn, afkomstig van de wijngaarden langs de Duitse Moezel, wordt gewaardeerd vanwege het milieuvriendelijke aspect, maar vooral als gevolg van de goede kwaliteit die wordt bereikt met de belangrijkste, edele druif : de Riesling. Enkel de perfect rijpe druiven uit de allerbeste wijngaarden worden geselecteerd. Reden om de wijn in deze regio "het gezicht van de biologische wijn" te noemen.
Spätburgunder is niets meer of minder dan pinot noir, hetzelfde als in de Bourgogne, maar in Duitsland is hij vaak fruitiger en soepeler dan in de Bourgogne.
Spätburgunder is een Duitse pinot noir, maar deze wijn is krachtiger dan gewoonlijk. "Michelmark" is een soort wijnklassement dat zij "Qualitätswein" noemen in de categorie "Lagenwein".
De Riesling wordt met grote zorg geteeld. Het is een premium Riesling afkomstig van de Siegelsberg in Erbach, een van de beste wijngaarden in de Rheingau. Om deze uitstekende wijngaard optimaal tot zijn recht te laten komen, worden alleen de beste druiven geselecteerd voor deze wijn. Bijzonderheden: selectief handgeplukt en twee derde van de oogst rijpt in roestvrij staal en een derde in eikenhouten vaten.