Argentinië


70% van de wijnproductie van dit grote land is geconcentreerd in de provincie Mendoza, aan de voet van de Andes. Het is een oceaan van wijngaarden in het midden van de woestijn, die geïrrigeerd wordt door water afkomstig van de bergketen. Het waren de Spanjaarden die hier de eerste wijnstokken hebben aangeplant en dit enkele jaren nadat ze deze hadden ingevoerd in Chili in het midden van de 16de eeuw.
Vandaag heeft Argentinië zijn plaats tussen de 5 grootste producenten ter wereld ingenomen. Als belangrijkste druivensoorten vinden we hier de universele cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, riesling …. en malbec, die hier uitstekend gedijt en massaal wordt aangeplant. Er wordt hier eveneens pedro ximenez, tempranillo, torrontes (lichte witte muskaatachtige druif) en variëteiten van Italiaanse afkomst geplant, zoals barbera of lambrusco die door een belangrijke Italiaanse kolonie naar Argentinië werd meegebracht.

Chardonnay & Torrontes Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Hij wordt gemaakt van fruit dat op het domein groeit en fruit dat in de Uco vallei wordt gekocht. De wijnen worden gevinifieerd met een Franse gevoeligheid, maar zonder hout, waardoor het fruit goed tot zijn recht komt. Echt aangenaam om te proeven.

Prijs vanaf € 10,70

Malbec Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Malbec, de karakteristieke druif van Argentinië, werd door de fam. Bousquet op maagdelijke bodem aangeplant. De wijn is buitengewoon, zonder kunstmatig houtgebruik.

Prijs vanaf € 10,70

Chardonnay "Reserva" Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Puur natuur, het komt uit de Gualtallary vallei in de buurt van Chili op dor land op een hoogte van 1200 meter in het midden van een geïsoleerd en pittoresk landschap. De druiven worden met de hand geplukt en zijn biologisch gecertificeerd.

Prijs vanaf € 13,90

Malbec "Reserva" Bio, Domaine Bousquet, Argentina Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Dit is een uitstekende waarde in de assortiment. Deze rode wijn komt van een biologische wijngaard en bestaat voor 85% uit malbec, aangevuld met syrah, merlot en cabernet sauvignon. De wijn rijpte enkele maanden in Franse eiken vaten.

Prijs vanaf € 13,90

Chardonnay & Pinot Noir Brut, Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Prachtige ontdekking, gemaakt met chardonnay en pinot noir zoals in Champagne, echter afkomstig van het grootste biologische wijndomein van Argentinië.

Prijs vanaf € 15,00

Aruma, 100% Malbec, Bodegas Caro Bodegas Caro, Mendoza, Argentina, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Deze wijn komt van de beste terroirs van Mendoza en werd gevinifieerd door het team van Lafite-Rothschild, in nauwe samenwerking met de Argentijnse specialist van de malbec, Nicolas Catena. Deze pure Malbec is een blend van druiven van de beste terroirs in Mendoza. Deze diversiteit vertaalt zich in een grote complexiteit, wat zorgt voor evenwicht, elegantie en smaakdiepte. ARUMA betekent de kracht van de nacht, zwart in Indiaans, die in de hoogten van Mendoza grote wijnen hun perfecte balans en frisheid geeft.

Prijs vanaf € 15,25

Malbec "Grande Reserve" Bio, Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Argentine (Bio)

Deze krachtige en complexe "Grande Réserve" van 100% biologisch gecultiveerde malbec, onthult aroma's van rijp zwart fruit en getoast hout.

Prijs vanaf € 21,20

Amancaya, Malbec & Cabernet Sauvignon, Bodegas Caro Bodegas Caro, Mendoza, Argentina, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Deze wijn is de perfecte uitdrukking van het samengaan van twee culturen, twee wijnmakersfamilies - Catena en Rothschild - en twee edele druivensoorten om een uniek kunstwerk te creëren. Het is een harmonieus evenwicht tussen Argentijnse en Bordeaux stijlen. De wijn wordt gerijpt in eiken vaten om de aroma's te behouden, waardoor het hout goed samengaat met het fruit. Amancaya ontleent zijn naam aan een bloem die op grote hoogte in de Andes groeit.

Prijs vanaf € 21,55