Nieuw-Zeeland


De wijnstok werd in 1818 zonder veel succes in Nieuw-Zeeland ingevoerd. In 1960 telde de wijngaard maar 400 ha tegen +/- 35.000 ha tegenwoordig. Het is het land met de grootste productietoename over de laatste decennia. Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden die bijna perfect in elkaar passen. In totaal ligt er 1500 km afstand tussen het noorden van Noordereiland en het zuiden van het Zuidereiland. De eerste wijnstokken werden op het Noordereiland geplant, voornamelijk rond Auckland waar het veel warmer is. En ja, het is de wereld op z'n kop, het is warmer in het noorden dan in het zuiden! Het is dus daar dat de cabernet, merlot en syrah, die warmte nodig hebben, geteeld worden.
Marlbourough is momenteel de belangrijkste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Zij situeert zich in het noorden van het Zuidereiland. Er heerst een koel klimaat met een sterke, maritieme invloed en veel licht wat gunstig is voor de vroegrijpe druivensoorten zoals chardonnay, en uiteraard sauvignon blanc en pinot noir, de 2 sterren van het eiland.

Chardonnay Private Bin, East Coast, Villa Maria

Chardonnay Private Bin, East Coast, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

De Private Bin wijnen van Villa Maria zijn het startpunt voor een toewijding aan kwaliteit. Deze Chardonnay komt van de oostkust van het Noordereiland, waar Villa Maria zijn vestigingen heeft en waar de fruitige expressie van de variëteit het best tot zijn recht komt.

Prijs vanaf € 13,39

Blush Sauvignon, Rosé, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

Eer aan de sauvignon van Nieuw-Zeeland, zo was de wens van Villa Maria om een feestelijke en vreugdevolle wijn te ontwikkelen met een unieke, krachtige smaak, roos getint door de assemblage met 10% Merlot.

Prijs vanaf € 14,70

Sauvignon Blanc Private Bin, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

De Private Bin wijnen van Villa Maria zijn het startpunt voor een toewijding aan kwaliteit. Marlborough is de noordelijke regio van het Zuidereiland, die 73% van de wijngaarden van het land bevat. 80% van de wijnstokken zijn Sauvignon Blanc. Dankzij een koel klimaat op steenachtige bodems maakt de sauvignon hier zeer expressieve wijnen.

Prijs vanaf € 15,10

Sauvignon Blanc Bio, Earth Garden, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

De wijngaard is zoals een tuin gevuld met wilde bloemen en vol leven. Lang voor het bewustzijn in Europa, streeft Villa Maria naar duurzame praktijken om de aarde te beschermen voor toekomstige generaties.

-15,00 %

Sauvignon Blanc Wairau Valley, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

Een klassieke Sauvignon Blanc uit de Wairau Valley in Marlborough. De invloed van het koude water van de Stille Oceaan geeft de wijn een heerlijke frisheid en natuurlijke zuurgraad.

-15,00 %

Pinot Noir Bio, Earth Garden, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

Villa Maria is een pionier op het gebied van respect voor het milieu. Dan beloont de natuur de mens met heerlijke oogsten. Tijdens de lente, d.w.z. november en december, bloeien er tapijten van wilde bloemen tussen de wijngaarden.

Prijs vanaf € 19,25

Pinot Noir Reserve, Marlborough, Villa Maria Villa Maria, New Zealand

Villa Maria heeft verschillende hoogwaardige percelen in de Marlborough regio. Koele nachten en warme dagen, getemperd door de Tasmanzee en de Stille Oceaan, zorgen voor een evenwichtige rijping. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na een zachte maceratie en persing rijpt de wijn korte tijd in eikenhouten vaten.

Prijs vanaf € 23,35