Bordeaux & Côtes de Bordeaux


De grootste productie van Bordeauxwijnen valt onder de appellatie Bordeaux, zowel witte, rode als roséwijnen, en onder Bordeaux Supérieur. Deze laatste onderscheidt zich door een meer gelimiteerde productie, afkomstig van wijnranken van minimaal 21 jaar oud, met een verplichte rijping van 12 maanden voordat ze worden gebotteld. Daarnaast worden er ook witte wijnen geproduceerd onder de appellaties Bordeaux Blancs en Entre-deux-Mers. Aan de rechteroever brengen de Côtes de Bordeaux (Franc, Blaye, Bourg, Castillon) vaak wijnen voort met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Château les Aublines, Blaye Côtes de Bordeaux

Château les Aublines, Blaye Côtes de Bordeaux Château les Aublines, Côtes de Bordeaux, Blaye

Het kasteel van Aublines is een 18 ha groot domein dat al 50 jaar toebehoort aan de familie Raynaud. Het is gelegen in Sainte Luce, in Blaye, bekend om de kwaliteit van gestructureerde en zeer fruitige wijnen.

Prijs vanaf € 8,40

Entre-deux-Mers, "A La Gloire du Chat", Chateau de l'Orangerie Château de l'Orangerie

Château de l'Orangerie is familiebezit sinds 1790, verspreid over 250 ha wijngaarden ten zuidwesten van Bordeaux. De cuvée "à la Gloire du Chat", ontworpen door onze landgenoot Philippe Geluck, valt op door zijn jovialiteit en elegantie. Deze wijn staat voor een moment van plezier en gezelligheid.

Prijs vanaf € 9,10

Bordeaux Supérieur, "A la Gloire du Chat", Château de l'Orangerie Château de l'Orangerie

Château de l'Orangerie ligt midden in Entre-deux-Mers (in Saint Félix de Foncaude). Hier wordt witte geproduceerd maar ook zeer aangename rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon. De druiven worden geoogst op optimale rijpheid en gevinifieerd op de traditionele manier. De cuvée "à la Gloire du Chat", ontworpen door onze landgenoot Philippe Geluck, valt op door zijn jovialiteit en elegantie.

Prijs vanaf € 9,10

Château Lescalle, Bordeaux Supérieur Château Lescalle, Macau - Margaux

Dit authentiek kartuizerklooster, in de gemeente Macau-en-Médoc in de buurt van Margaux, dateert van het jaar 1875 en is omringd door wijngaarden beplant met hoofdzakelijk merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot. De wijn werd 12 maanden op eiken fusten gerijpt.

Prijs vanaf € 10,50

Château Haut-Moulin, Bordeaux Bio Château Haut-Moulin, Bordeaux

De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse.

Prijs vanaf € 11,20

Château La Grolet, Côtes de Bourg, Biodynamisch Château La Grolet, Côtes de Bordeaux, Bourg, Biodynamisch

Het landgoed beslaat 50 hectare, waarvan 35 hectare is beplant met wijnstokken en de rest in weilanden, bossen en draslanden om een ecologisch evenwicht te garanderen. Biodynamische wijnbouw vergt veel meer inspanning dan traditionele wijnbouw en de wijn komt veel beter tot zijn recht.

Prijs vanaf € 14,10