Chili


De vraag naar wijnen uit Chili ligt momenteel op een ongelooflijk hoog peil. Dit land is dan ook geografisch uniek, origineel en erg beschermd: 4000 km lang en slechts 100 à 200 km breed. In het noorden ligt de woestijn, in het westen de oceaan, in het zuiden het ijs en de vlakten van Patagonië en ten oosten de bergketens van de Andes.
De wijngaarden, die dateren uit de helft van de 16de eeuw, zijn samengesteld uit de grote Europese druivensoorten, zoals cabernet sauvignon, merlot, sémillon of sauvignon. Sommige stokken zijn "franc de pied" geplant, d.w.z. niet geënt op onderstokken, omdat phylloxera in dit land weinig bedreiging vormde. De wijnbouw is voornamelijk geconcentreerd in de centrale vallei rond Santiago en beslaat bij benadering zo'n 110.000 hectare, hetgeen ongeveer even groot is als het wijnbouwgebied van Bordeaux. De zeldzame druivensoort carmenère, die voorheen aangeplant werd in Bordeaux maar daar geen succes meer kent, zorgt voor een toenemende productie van originele Chileense rode wijnen.

Sauvignon blanc Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard aan de rand van de Stille Oceaan, in de regio Aconcagua in het noordwesten van Santiago.

Prijs vanaf € 10,35

Chardonnay Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De Casablanca Vallei die in het noordwesten van Santiago ligt, is een wijngebied met een koel klimaat.

Prijs vanaf € 10,35

Cabernet sauvignon Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

De druiven zijn gedeeltelijk afkomstig van de Maipo Vallei (met een Atlantisch klimaat) en van Aconcagua (met een Mediterraan klimaat). Deze blend is zeer evenwichtig.

Prijs vanaf € 10,35

Carménère Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Samengesteld uit 89% carmenère, 9% petite syrah en 2% tempranillo. De druiven komen van de vallei van Aconcagua waar er een Mediterraan klimaat heerst. Na vinificatie werd hij gedurende 8 maanden op eiken vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 10,35

Pinot noir Reserva "Estate Series", Errazuriz Errazuriz, (since 1870)

Deze Estate wijn weerspiegelt het karakter van de pinot noir, die in combinatie met een rijping van 6 maanden in Franse eiken vaten, valt hij op door zijn frisheid, fruit en evenwicht.

Prijs vanaf € 10,95

Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De holistische benadering bij Los Vascos omarmt en beschermt iedereen - van de schapen met korte poten die onkruid trekken zonder de kostbare druiven te vreten, tot de vakmensen die messen slijpen om de wijnstokken te verzorgen. De wijngaarden vormen het hart van het domein en deze wijn wordt gerijpt op wijndroesem, zonder eikenhout, om de frisheid van het fruit te behouden.

Prijs vanaf € 12,90

Los Vascos, Chardonnay, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De chardonnay van Los Vascos is een frisse en delicate wijn met een mooi evenwicht. Hij is smakelijk, fris en aangenaam en zijn fruitige karakter is aanhoudend. In de neus krijgen we een explosieve aromatische expressie van meloen, banaan, grapefruit en exotisch fruit.

Prijs vanaf € 12,90

Los Vascos, Sauvignon Blanc, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Los Vascos, Chili, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

In het land van Los Vascos staat cultuur centraal bij de familie de Rothschild. Ze cultiveren niet alleen de wijngaarden, maar ook de droom om de uitgestrekte gebieden om te vormen tot een vruchtbaar ecosysteem dat de meest elegante Chileense wijnen voortbrengt. De Sauvignon Blanc komt uit de koelste delen van de Colchagua wijngaarden, waar de druiven de kwaliteit, frisheid en typiciteit van dit druivenras weerspiegelen. De wijn rijpt gedeeltelijk op droesem om de juiste balans tussen rondheid en frisheid te bereiken.

-15,00 %