Extremadura


Extremadura, op de grens met Portugal, is een grote regio in het zuidwesten van Spanje met een oppervlakte groter dan België. Maar deze regio is zeer dunbevolkt en daarom blijft zij zo onbekend dat een van de rijkste gebieden, zowel op toeristisch als op cultureel vlak, van Spanje wordt vergeten. De regio, waar de natuur bijna ongerept is, is vrij wild. Het is een vrijgevig land, rijk aan natuurlijke hulpbronnen en gastronomische schatten zoals Iberisch vlees, zuivelproducten en wijn. Hoewel het in de zomer heet en droog is, is er nooit een tekort aan water, want het land wordt doorlopen door twee grote rivierbekkens en dammen die de waterstromen reguleren, waardoor het een echte groene fruitgaard is, bezaaid met weiden en bossen en wijngaarden. De wijngaarden omvatten 87.000 hectare en zijn de op één na grootste van Spanje. 30% hiervan bestaat uit DO Ribera del Guadiana. Met uitzondering van de Cava, die ook hier wordt vervaardigd, is al de rest Vino de la Tierra Extremadura, maar dit belet niet de kwaliteit en finesse van de BGA's.

Coloma Alarije, Bodegas Coloma, Extremadura

Coloma Alarije, Bodegas Coloma, Extremadura Coloma, Viñedos y Bodegas

In de Coloma-familie is alarije de favoriete druif. Het is een inheemse variëteit die bijna is uitgestorven, maar zeer goed tegen de hitte en de droogte kan, kenmerkend voor Extremadura. Deze druif produceert frisse wijnen in een kort, warm groeiseizoen. Dochter Amélia Coloma heeft aan de alarije een tweede leven kunnen geven dankzij de nieuwste technieken en tovert dit vergeten ras om tot een moderne en elegante nectar.

-15,00 %
Nu aan € 8,58

Coloma, Tocando Madera, (Pinot Noir & Garnache), Extremadura Coloma, Viñedos y Bodegas

Deze wijn is afkomstig van het 55 ha grote domein in Extremadura waar de familie Coloma geen grenzen kent in het onderzoek van bodem tot het glas. Deze verrassende blend is vervaardigd met twee druivensoorten, namelijk pinot noir en lokale grenache. Het geheel ondergaat een korte maceratie gevolgd door een rijping van 3 maanden op eiken vaten.

-15,00 %
Nu aan € 8,58