Frankrijk


Dit uitgestrekte land met meer dan 785.000 hectare wijngaarden is gekend omwille van de diversiteit en omwille van de kwaliteit van zijn wijnen. Wellicht zijn het de veelzijdigheid en de complexiteit van deze wijnen die ze zo geliefd maken. Onder de grote tenoren vinden we uiteraard de wijnen van Bordeaux en van Bourgogne, maar laat ons toch ook niet vergeten stil te staan bij de rijkdom van andere, mogelijk minder gekende streken zoals de Rhônevallei, het Loiredal of het Zuidwesten, waar we zeer gevarieerde producten ontmoeten. In tegenstelling met de Nieuwe Wereld-landen waar door het heersende "liberalisme" de merknaam als kwaliteitszegel geldt, beheert het INAO (Institut National d'Appellation d'Origine) in Frankrijk de typiciteit en de kwaliteit van de appellatie-wijnen.

Om Frankrijk als wijnland te doorgronden moet u zich een doorzichtige landkaart voorstellen die bezaaid is met pastelkleurige vlekken : de druivenrassen verdeeld over de "climats". U legt over deze kaart een geologische kaart met bodem- en onderbodemstructuren. Daar bovenop legt u er een met de kweekmethodes enz... Deze ingebeelde kaart, gevormd door een veelvuldigheid van factoren zou u "Frankrijk wijnland" tonen als een mozaïek waarvan elke unieke kleur een onderscheiden smaak voorstelt. Wat een rijkdom !

Jardins de Gascogne Rouge, IGP de Gascogne

Jardins de Gascogne Rouge, IGP de Gascogne Plaimont

De wijnboeren zetten zich in voor een nauwkeurig beheer van de wijngaard, met respect voor het milieu en de eeuwenoude tradities eigen aan het prachtige Gascogne.

Prijs vanaf € 6,15

Rouge Rubis "Collection" Bouchard Aîné & Fils Bouchard-Aîné & Fils, Vins de France

Bouchard Aîné & Fils maakt al meer dan 250 jaar wijnen en streeft voortdurend naar perfectie in kwaliteit. In 2011 heeft de groep Boisset, waartoe Bouchard behoort, Robert Skali overgenomen en Les Chais du Sud een nieuwe naam gegeven. Deze wijn profiteert dus van de ernst, de knowhow, het team, het gereedschap en de voorraden van een mooi, groot bedrijf uit Sète.

Prijs vanaf € 6,55

Blanc de Blancs "Collection" Bouchard Aîné & Fils Bouchard-Aîné & Fils, Vins de France

Voornamelijk gemaakt van Chardonnay voor extra rijkdom, maar ook in overeenstemming met de Bourgondische wortels van het huis, waardoor het zijn Maconnais-stijl krijgt. Andere witte druivensoorten, zoals Ugni Blanc, maken de blend compleet. Het geheim zit hem in de regelmatige aanvoer om een constante kwaliteit te garanderen. Na de overname van Robert Skali, Fortant de France en Chais Beaucairois bezit de groep de grootste namen in zuiderse wijnen.

Prijs vanaf € 6,55

Rosé, "Collection" Bouchard Aîné & Fils Bouchard-Aîné & Fils, Vins de France

Het is een blend die door de keldermeester wordt bepaald volgens een specifieke stijl. De selectie van de most, de vinificatie en het mengen worden allemaal uitgevoerd met één doel voor ogen: de continuïteit van deze stijl garanderen, jaar na jaar.

Prijs vanaf € 6,55

Terre Dieu Blanc, IGP Pays d'Oc, Sauvignon Blanc Terre Dieu, IGP d'Oc

Deze 100% Sauvignon wordt voornamelijk geproduceerd aan de voet van de Minervois in het dorp Puicheric. Hij heeft een heerlijk frisse, evenwichtige expressie.

Prijs vanaf € 6,95

Terre Dieu Rosé, IGP Pays d'Oc, Grenache & Syrah Terre Dieu, IGP d'Oc

In de regio van Béziers vindt men de beste grenache en syrah druiven om deze rosé wijn van te maken.

Prijs vanaf € 6,95

Terre Dieu Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & Cabernet Terre Dieu, IGP d'Oc

De combinatie van merlot, syrah en cabernet, voornamelijk afkomstig van wijngaarden in Puicheric, ten oosten van Carcassonne, geeft deze wijn een diepe kleur en kracht.

Prijs vanaf € 6,95

Les Croisières Sauvignon Blanc, IGP Pays d'Oc Les Croisières, IGP d'Oc

Les Croisières neem je mee naar het hart van de magie van de Zuid-Franse wijnen. Je ontdekt een legendarisch terroir, via een gastronomische reis die charme, plezier, eenvoud en authenticiteit combineert.

Prijs vanaf € 6,95

Les Croisières Rouge, IGP Pays d'Oc, Merlot, Syrah & Cabernet Sauvignon Les Croisières, IGP d'Oc

De Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon wijnstokken komen van wijngaarden tussen Narbonne en Carcassonne, in het departement Aude in het dorpje Puicheric, ten oosten van Carcassonne.

Prijs vanaf € 6,95