IGP Italia

We groeperen in deze categorie de wijnen die niet onder een appellatie (DOC en DOCG) vallen en die geen geografische oorsprongsbenaming (IGT) hebben. Deze wijnen, voordien "vini da tavola" genoemd, kunnen blends zijn afkomstig van verschillende regio's van Italië. Dit is bijvoorbeeld nuttig om de assemblage van een vino spumante te maken. Bovendien willen een aantal gerenommeerde producenten hun appellatie-wetgeving omzeilen door bijvoorbeeld internationale druivensoorten te gebruiken die in hun appellatie niet toegestaan zijn. In dit geval, hebben ze geen andere keuze dan op het etiket "Vini di Italia" te vermelden, ook als is deze van uitstekende kwaliteit.

Chardonnay Käfer, IGP Italie

Chardonnay Käfer, IGP Italie Käfer, IGP Italia

Een zeer behoorlijke chardonnay uit Sicilië. Hij wordt gebotteld volgens strenge kwaliteitsnormen door Peter Mertes in Duitsland.

Prijs vanaf € 7,45

Merlot Käfer, IGP Italia Käfer, IGP Italia

Deze Merlot komt oorspronkelijk uit Italië en zal je aangenaam verrassen met zijn soepelheid en frisheid. Käffer is een hyperselectieve selectie voor Feinkost-Kaefer, een luxe kruidenierswinkel met restaurant in München.

Prijs vanaf € 7,45