Lombardia

Lombardije, ingesloten tussen Zwitserland, Piemonte en de grotere regio Veneto, geniet van een koel klimaat. Pas in het midden van de 21e eeuw, dankzij de industriële expansie (Milaan), begon Lombardije te investeren in de productie van mousserende wijnen op basis van Pinot blanc, Pinot noir en Chardonnay (zoals in champagne). Het succes was onmiddellijk. In 1995 besloten de wijnbouwers dat hun vlaggenschip-appellatie, de Franciacorta, met internationale bekendheid, baat zou hebben bij het produceren van alleen mousserende wijnen. De productie gebeurt volgens de traditionele methode met een verplichte fermentatie van 18 maanden (6 maanden meer dan in Champagne).

Franciacorta DOCG, Cruperdu

Franciacorta DOCG, Cruperdu Castello Bonomi

Tijdens een wandeling zag de keldermeester dat een wijngaard was opgeslokt door een bos en klimop. Toen de wijngaard was hersteld, kreeg het perceel de naam Cruperdu. De Pinot Noir wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten en gemengd met Chardonnay, die 8 maanden op eikenhouten vaten rijpt voordat hij tijdens het 2de gistingsproces 36 maanden op fijne droesem fusioneren.

-15,00 %

Franciacorta DOCG Millesimato "Satèn", Castello Bonomi Castello Bonomi

Castello Bonomi is het enige wijnproducerende kasteel in Lombardije, omgeven door terrasvormige wijngaarden op een uitzonderlijk terroir. De ster van het domein is de Satèn Brut, een 100% chardonnay blanc de blanc, die gedegorgeerd werd na meer dan 50 maanden sur lattes.

Prijs vanaf € 36,00

Franciacorta DOCG, Dosage Zero, Millesimato Castello Bonomi Castello Bonomi

Castello Bonomi, omgeven door terrasvormige wijngaarden op een bijzondere kalksteenbodem, vormt het perfecte decor voor de champagne-druivenrassen pinot noir en chardonnay (50-50). Zero Dosage wil zeggen geen toevoeging van dosagelikeur. Een lange rijpingsperiode van 80 maanden geeft de wijn zijn pure terroirexpressie.

Prijs vanaf € 44,25