Luxemburg


Het Luxemburgse wijnbouwgebied bestaat uit slechts 1300 hectare wijngaarden. Tussen Schengen en Wasserbillig spreiden ze zich over zo’n 40 km kronkelende heuvels langs de linkeroever van de Moezel. In de kantons Remich en Grevenmacher zijn de hellingen van de linkeroever oost en zuid-oost gericht. De belangrijkste druivensoort is rivaner (müller-thurgau), gevolgd door elbling, auxerrois, riesling, pinot blanc, chardonnay, pinot noir en gewurztraminer. Er wordt ook een mousserende wijn geproduceerd (Crémant de Luxemburg).

Monopole Perlé, Vin Pétillant, Vinmoselle

Monopole Perlé, Vin Pétillant, Vinmoselle Vinmoselle

Uitsluitend samengesteld uit druiven van Luxemburgse wijngaarden.

Prijs vanaf € 6,30

Krieger Brut, Vin Mousseux Caves Sheid

De verschillende mosten van pinot, ugni blanc, Elbling en Macabéo vormen het evenwicht van de basiswijn, die licht moet blijven. De eerste gisting is een klassieke "stille witte" gisting. Daarna volgt een tweede gisting in kuipen. Het vrijgekomen koolzuurgas zorgt voor de bruis.

Prijs vanaf € 9,95

Charles Leclaire Brut, Vin Mousseux Caves Sheid

Hij wordt bij Bernard-Massard gemaakt met de modernste apparatuur: temperatuurgecontroleerde gisting, roestvrijstalen vaten, enz. De eerste gisting is een klassieke "witte" gisting. Deze wordt gevolgd door een tweede gisting in drukvaste kuipen. Het koolzuurgas dat vrijkomt bij deze gisting laat de wijn bruisen.

Prijs vanaf € 10,65

Bernard-Massard, Sélection Demi-Sec Bernard-Massard, since 1921

Het was zijn ervaring als keldermeester in de Champagne die oenoloog Jean Bernard-Massard ertoe bracht om in 1921 een kelder te creëren aan de oevers van de Moezel. De kwaliteit van de bodems langs de rivier, hun ligging en het gematigde klimaat deden hem denken aan die van de heuvels in de Champagne.

Prijs vanaf € 12,49

Bernard-Massard, Sélection Brut Rosé Bernard-Massard, since 1921

Deze “rosé” completeert het assortiment Sélection (grands vins) van Bernard-Massard.

Prijs vanaf € 12,49

Bernard-Massard "Artisan" Bernard-Massard, since 1921

Deze cuvée, exclusief gemaakt door Bernard-Massard voor het Pleasures-label, bestaat uit chardonnay, pinot blanc, riesling en pinot noir, zorgvuldig geselecteerde cultivars die de wijn zijn karakteristieke body, smaak, kleur en elegantie geven. Gerijpt gedurende minstens 2 jaar in de kelders, heeft het een afwerking en verfijning gekregen.

Prijs vanaf € 15,20

Bernard-Massard, "Organic" Bernard-Massard, since 1921

Deze klassieke traditionele methode bestaat uit wijnen die uitsluitend met biologische druiven worden gevinifieerd. Deze basiswijn wordt vervolgens aangevuld met een "liqueur de tirage" op basis van wijn, suiker en biologische gist, met als doel de tweede fermentatie in de fles en de levendigheid op te roepen. Na een lange rijpingsperiode wordt elke fles lichtjes rondgedraaid om zo het gistbezinksel in de hals te concentreren en te verwijderen. Tenslotte plaatsen we een champignonvormige kurk die wordt afgedicht en afgedekt.

Prijs vanaf € 15,60

Bernard-Massard, Cuvée de l'Écusson Rosé Bernard-Massard, since 1921

De cuvée "Ecusson" is de parel van Bernard-Massard. Uitsluitend gemaakt van pinot noir, die voor elegantie en finesse zorgt. Hij werd gedurende 2 jaar in de kelders van Grevenmacher gerijpt, alvorens zijn ontgisting.

Prijs vanaf € 15,80

Bernard-Massard, Cuvée de l'Écusson Brut Bernard-Massard, since 1921

De "Cuvée Écusson" is de parel van Bernard-Massard. Ze werd samengesteld uit de beste pinot blancs, pinot noirs en rieslings en er werd bovendien een grote hoeveelheid chardonnay aan de blend toegevoegd, die zorgt voor haar elegantie en finesse. Ze onderging een 2-jarige rijping in de kelders te Grevenmacher.

Prijs vanaf € 15,80