Medoc & Haut-Medoc


Ten noordwesten van de stad Bordeaux bevindt zich de Médoc, die 8 appellaties telt, waarvan 6 gemeentelijke AOP's (Pauillac, Margaux, Saint-Julien, Saint-Estèphe, Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc) en 2 regionale AOP's (Médoc en Haut-Médoc). Over het algemeen produceert deze streek rode wijnen met een grote hoeveelheid cabernet sauvignon. Het is hier waar zich de bekende grands crus classés zoals Lafite-Rothschild bevinden.

Château Bellegrave, Médoc Cru Bourgeois

Château Bellegrave, Médoc Cru Bourgeois Château Bellegrave, Médoc Cru Bourgeois

Deze wijn komt van een klein landgoed langs de Gironde. Valeyrac is een prachtig dorp, volledig onbekend op het einde van de Médoc. In het noorden ligt de kleine Port de Goulée en in het zuiden de Tour de By. De wijnstokken zijn aangeplant op 7000 wijnstokken/ha. Na een handmatige oogst gaat de maceratie nog een kleine maand door in betonnen vaten, gevolgd door ontgisting. Na enkele maanden gaat de wijn in houten vaten voor 12 maanden.

Prijs vanaf € 10,85

Clos de May, Haut-Médoc Clos de May, Haut-Médoc

Deze kleine wijngaard van 1,6 hectare werd geklasseerd als Cru Bouregois. Zijn rondheid komt van zijn enige druivensoort: Merlot. Zijn structuur komt van zijn terroir in Macau (Margaux) en zijn complexiteit van de rijping op vaten (12 maanden, waarvan 20% nieuw).

Prijs vanaf € 16,75

Château Vieux Moulin, Listrac-Médoc Château Vieux Moulin, Listrac, Cru Bourgeois

Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! De wijngaard van deze wijn is 10 ha groot en is gelegen op een plateau met overwegend kiezelbodem, deels binnen Listrac en deels in buurgemeente Moulis.

Prijs vanaf € 16,95

Château Maucamps, Haut Médoc Cru Bourgeois Supérieur Château Maucamps, Haut-Médoc Cru Bourgeois

Dit kasteel is gelegen in de directe omgeving van La Lagune, Giscours en Dauzac, dicht bij de appellatie Margaux. Zijn grindbodem, zijn vinificatie en zijn veroudering, maken van hem een grootse wijn.

Prijs vanaf € 20,55

Château Bellevue, Saint-Estèphe Château Petit Bocq et Château Bellevue, Saint-Estèphe

Dit zeer kleine domein, goed gelegen in de gemeente Saint-Estèphe, behoorde toe aan de familie ANDRIEU/JONQUET en werd in 2018 overgenomen door de Lagneaux, een beroemde familie uit de Médoc die al eigenaar was van Château Petit-Bocq. Traditioneel gedomineerd door Cabernet Sauvignon, bieden de wijnen van Bellevue alle kracht en tederheid van Saint-Estèphe.

Prijs vanaf € 22,30

L'Oratoire de Chasse Spleen, Moulis Château Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel

Dit is de tweede wijn van dit beroemde kasteel doet je denken een aan boek van Baudelaire.

Prijs vanaf € 22,75

Château Graves de Pez, Saint-Estèphe Château Graves de Pez, Saint-Estèphe

Maxime, de jongste wijnmaker in Saint-Estèphe, heeft alles om te slagen : zoon van een wijnboer, een uitzonderlijk terroir tussen Montrose en Cos d'Estournel, een beplantingsdichtheid van 10.000 stokken per ha, en niet te vergeten het advies van één van de meest gerenommeerde oenologen in de regio.

Prijs vanaf € 24,15

La Demoiselle de Sociando-Mallet, Haut Médoc Château Sociando-Mallet, Haut Médoc

Op een van de beste terroirs in de Haut-Médoc stelt dit château zijn tweede wijn voor van de 85 hectare van het domein. Dit is niet de dochter van Jean Gauthreau, maar de naam van een libellensoort, de demoiselle, die in de Médoc leeft. Lichtheid en elegantie zijn de gemeenschappelijke kenmerken die deze wijn en het insect kenmerken.

Prijs vanaf € 25,40

Château Petit Bocq, Saint-Estèphe Château Petit Bocq et Château Bellevue, Saint-Estèphe

Dit prachtige domein van 18 ha, verspreid over 80 percelen in de appellatie saint-estèphe, is in handen van de Belgische familie Lagneaux. Houtgelagerde blend van 70% cabernet sauvignon, 25% merlot en 5% cabernet franc waarvan 33 tot 50% op nieuwe eikenhouten vaten gerijpt werd (afhankelijk van het jaar).

Prijs vanaf € 25,80