Provence


De wijngaarden van de Provence die ontstaan zijn in 600 v.Ch. behoren ongetwijfeld tot de oudste van Frankrijk. Deze uitgestrekte streek met levendige kleuren is onderverdeeld in drie departementen: Bouches du Rhône, Var en Alpes Maritimes, waar er een breed gamma aan druivensoorten geteeld wordt (grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre en cabernet sauvignon). Er worden zowel zachte fruitige rosé wijnen van gemaakt, (75% van de productie) als rode bewaarwijnen die we spijtig genoeg zelden kunnen degusteren. De variëteiten rolle, ugni blanc en sémillon worden gebruikt voor een kleine productie van witte wijnen.

Insolence d'Estandon, Rosé, IGP Méditerranée

Insolence d'Estandon, Rosé, IGP Méditerranée Estandon

De zeer verfijnde fles van de "Insolence" rosé, legt de nadruk op verleiding, plezier, gezelligheid en vrijgevigheid. De wijngaarden omringen een prachtig dorp in het noorden van het natuurpark van Sainte Baume.

Prijs vanaf € 10,85

Insolence d'Estandon, Blanc, IGP Méditerranée Estandon

Deze expressieve en gastronomische wijn is er eentje om te delen. De druiven komen uit het hart van de Provence, ten zuidwesten van het vinificatiecenter in Brignoles.

Prijs vanaf € 10,85

Insolence d'Estandon, Rood, IGP Méditerranée Estandon

Deze prachtige, exclusieve en verleidelijke fles is gemaakt voor uw plezier. De wijn is afkomstig van het rotsplateau van Roquebrussanne in het hart van de Provence tussen Toulon en Brignoles.

Prijs vanaf € 10,85

Estandon "Héritage", Côtes-de-Provence Estandon

Dit is een getalenteerde uitdrukking van de persoonlijkheid van de Provençaalse wijnen, zodanig dat het een referentiepunt is geworden. Estandon, gevestigd in Brignoles, werd opgericht in de naoorlogse periode en staat vandaag synoniem voor de Provence, kwaliteit, vertrouwen en gunstige prijzen. Achter dit alles staat er een team van mannen en vrouwen, werknemers en wijnboeren, en hoogtechnologische apparatuur.

Prijs vanaf € 12,40

Symbiose, AOC Côtes de Provence, Rosé Estandon

Finesse en elegantie kenmerken deze roséwijn, gemaakt van biodynamische druiven afkomstig uit het terroir van Correns, in de Var, dat al 25 jaar 100% biologisch is. Desalniettemin is het behoud van het milieu een zorg voor de wijnbouwers van Correns. Uit een recente studie blijkt dat de biodiversiteit in Correns vijf keer rijker is dan in naburige dorpen.

Prijs vanaf € 16,20

Domaine de l'Ile, Côtes de Provence, BIO Domaine de L'Ile, Côtes de Provence de l'Ile de Porquerolles

Dit landgoed is onlangs aangekocht door het huis Chanel en ligt op het eiland Porquerolles voor Hyères.

Prijs vanaf € 20,85

Domaine de l'Ile, Côtes de Provence Blanc, BIO Domaine de L'Ile, Côtes de Provence de l'Ile de Porquerolles

Dit domein dat toebehoort aan het huis Chanel is gelegen in een natuurgebied op het eiland Porquerolles.

Prijs vanaf € 27,25