Sardegna


Sardinië heeft een mediterraan klimaat, ideaal voor druiventeelt. De Supramonte is een bergachtig gebied van 35.000 ha met inbegrip van de brede kuststrook in het midden en westen van het eiland. De naam nuraghe komt voort uit de Nuragische cultuur tussen 1800 en 300 voor Christus. De enige overblijfselen van deze periode zijn de iconische ronde torens in de vorm van afgeknotte kegels.
De oenologische opleving van de afgelopen jaren en de algemene stijging van de kwaliteit van de wijnen in Sardinië, hebben bijgedragen tot het groeiende succes en de internationale erkenning. De meest aangeplante druivensoorten zijn vermentino en cannonau. De eerste eveneens terug te vinden in het Italiaanse Ligurië, het Franse Corsica en in de Provence (onder de naam rolle). Cannonau is de plaatselijke naam voor grenache.

Vermentino di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte

Vermentino di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte Nuraghe Supramonte, Sardegna

De Vermentino druif is de meest verbouwde witte variëteit op Sardinië, dankzij de kwaliteit van de wijnen die deze druif produceert op vulkanische bodems, met behoud van frisheid.

Prijs vanaf € 8,20

Cannonau di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte Nuraghe Supramonte, Sardegna

Cannonau is de emblematische lokale druivenvariëteit, verwant aan Grenache, die voornamelijk staat aangeplant op vulkanische bodems in het oosten van Sardinië. Deze regio is bezaaid met oude kegelvormige torens bekend als "nuaghere", daterend uit de Bronstijd.

Prijs vanaf € 8,95