Zuid-Afrika
Drie eeuwen geleden plantten Hollandse kolonisten, die schipbreuk hadden geleden bij Kaap De Goede Hoop, de eerste wijnstok nabij Kaapstad. Na hen was het de beurt aan de Franse Hugenoten, verjaagd uit hun land door de opzegging van het Edict van Nantes. Zij installeerden zich op enkele tientallen kilometer van de Kaap om er ook aan wijnbouw te doen. Vandaag de dag strekt het Zuid-Afrikaanse wijnbouwgebied in de Kaap-provincie zich uit over 100.000 ha (bijna zoveel als in Bordeaux). Tussen de witte wijnen vinden we veel chenin (hier "steen" genoemd), riesling, sauvignon, chardonnay, muscat … en bij de rode: syrah, cabernet sauvignon, merlot en tevens de lokale variëteit pinotage (kruising tussen pinot noir en cinsault).
Le raisin est récolté manuellement, parcelle par parcelle, à la mi-février. Il est apporté à la cave de Adam Tas à Stellenbosch où il fermente. Une partie des cuvées est élevé sur lies finnes et une autre sous chêne américain. Le vin rend hommage au vaillant peuple OBiKWA pour qui l'autruche est une force vitale et un compagnon de confiance.
De druiven komen uit de wijngebieden Paarl en Worcester in de Westkaap. De druiven worden in maart met de hand geplukt. Na de vinificatie rijpt de wijn op Amerikaans eik. Obikwa dankt zijn naam aan een oud Zuid-Afrikaans volk.
De druiven komen uit de wijnbouwgebieden Paarl en Worcester in de Westkaap. De Obikwa zijn een oud Zuid-Afrikaans volk voor wie de struisvogel een vitale kracht en een trouwe metgezel vertegenwoordigde.
Hij ontleent zijn naam aan een van de eerste volkeren van de Kaap, een zeer nuchter en avontuurlijk volk dat, net als de wijn, een echt rasgebonden karakter en een rijke, etnische charme heeft. Deze wijn is een eerbetoon aan het OBiKWA-volk, voor wie de struisvogel een vitale kracht en een trouwe metgezel is. Deze wijn wordt geproduceerd in de kelders van Adam Tas in Stellenbosch.